AK Parti bu sorulara cevap arıyor?

Nasıl ki AK Parti genel merkezi seçim yenilgisini masaya yatırıp, “nerede nasıl bir yanlış yaptık” sorusuna cevap aramaya koyulduysa…

Aynı sorgulama il yönetimlerinde de yapılacak; hatta yapılmaya başlandı bile…

Misal…

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı, sıcağı sıcağına şu başlıkları masaya yatırdı:

Aziziye’yi niye kaybettik?

Çat’ta başka bir isim olsaydı, sonuç değişir miydi?

Mehmet Sekmen’in oyu kent merkezinde düşerken, ilçelerde neden arttı?

Horasan ve Köprüköy’de başka isimlerle çıksaydık yine bu sonuç mu olurdu?

Şenkaya’da CHP adayını hafife mi aldık?

Tekman, Karayazı ve Karaçoban zaten DEM diyecekti de, fark niye bu kadar fazla oldu?

Yakutiye’de oyumuz artarken Palandöken’de niye düştü?

CHP ve İYİ Parti’nin oyunda merkezde bir artış yokken bize gelmeyen oyun akıbeti ne?

Seçmen tabanımızın hatırı sayılır bir kısmı sandık başına gitmedi, küskünlüğü ve kızgınlığı kimeydi?

Yeniden Refah’ın büyükşehirde adayı olsaydı seçimi, yüzde ellinin üstünde kazanabilir miydik?

Parti teşkilatlarımız, “nasılsa yata yata kazanırız” düşüncesine kapılarak, seçim sürecinde gevşeklik mi etti?

Ana hatlarıyla bu sorulara cevap arıyor AK Parti…

Elbette belediye başkanları da kafa yoracaktır.

“Vay sizi nankörler!” demek yerine, muhakeme ve muhasebe yapmalıdır.

Aynı seçmen bir ilçede AK Parti’ye yüklenirken başka bir ilçede niye frene bastı?

Tayyip Bey’in yaptığı özeleştiriyi, il bazında teşkilatlar ve belediye başkanları yapmaz ve acil koduyla çözüm üretmez ise, korkarım ki kimsenin koltuğu garanti değil.

Birileri nasılsa seçildim; bundan sonrası hikaye diye düşünürse unutmasın ki kapının eşiğindedir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehdinin alametleri 08 Nisan 2024 08:59

    PKK ya verdikleri destek açılım Oslo Dolmabahçe, Barzani teröristini Ankara’da ağırlamak plk ya yardım destek vermek lahmacun yedirmek vb vb Akp Nin yaptığı şeylerden birkaçı. Cemaata verdikleri destek inanılmaz. Milli orduya kumpasa katılmak fetöcü savcıya zırhlı medresesi vermek, taraf gazetecisi baransuya inanıp Ergenekon diye askeriyenin altını oymak komutanları hapse atmak vb vb bunları yapan İngiltere değil Akp dir. Akp Nin görüldüğü yerde başı ezilmesi gereken bir yılandır. Bunu savunanlar oy verenler bir düşünün bu hgünahı. Akp ye destek Türkiye’nin yıkılmasıdır. Millet uyanmış ve bu uyanış batıdan olmuş yani güneş batıdan doğmuştur, doğudan batacaktır yani gelecek seçimde doğuda da Akp yok olacaktır. Bu kıyametin alametidir ve gerçektir. Doğudada dem parti çıkmıştır yani bilinçli bir Müslüman düşününce bunların hiçte Müslüman olmadığını anlar yalan bunlarda emanete ihanet bunlarda faiz bunlarda fuhuş bunlarda. Akıllı ol Müslüman bunlar koyun postuna girmiş içimizdeki bize benzeyen düşmanın ta kendisidir. Lütfen azıcık düşünün

  • HAKİKAT EHLİ 06 Nisan 2024 09:40

    insanı yaşat ki devlet yaşasın. hak yok adalet yok ve en önemlisi adam kayırmacılığı Devlette liyakati kaldırdılar bu benim adamım şu senin adamın ben ilçe başkanlığına aday olayım sen beni buraya seçtir sende il başkanlığına aday ol bende seni oraya seçeyim her yeri parsellediler bir yere has bel kader bir kere seçilen diyor ki ölene kadar orada ben olayım benden başka kimse olmasın 70 yaşında adam ilçe başkanı il yöneticileri 20 yıldır aynı adamlar parası olanı encümen yazıyorlar kişinin parası olsun gerisi önemli değil tek kriter parası olması hırsız namussuz olması önemli değil...Eee ağam tabiatın kanunudur bir şey zirve noktasına ulaştı mı ondan sonra aşağı doğru gider.

  • halis demir. 05 Nisan 2024 16:04

    erzurum erzurum olalı böyle zulum görmemiştir. gerçekten erzuruma çok büyük zarar verdiniz. tarihi dokusuna zarar verdiniz. Gürcükapı camisi nedir ayıp ettiniz., Yoncalık ne halde benzinlik olmuş şehrin göbeği. Yollar berbat. bu şehre ihanet ettiniz. şehristan nedir öyl ebinalar birbirinin içine girmiş perde açamıyorsunuz. beledye yolları bir halettsin. şükrüpaşaya gieden yolun hali inanın köy yolundan beter. dadaşkente giden mng önünden geçen yolun durumuna acıyorum. delik deşik. yenişehir delik deşik. böyle belediyecilik olmaz. lütfen kenddinize gelin.

  • ömer dadaş 05 Nisan 2024 14:33

    Artık bu parti miadını doldurdu aslında çok daha önce doldurmuştu ama bizim millet alışkanlık yaptığı için değiştirmedi. yoksa oy vermeye layık bir parti olmadılar. proje partisiydi amacı görevi askeriyeyi mahvetmekti onu yaptılar. ergenekon diye askeriyenin içine girip kozmik odaya tecavüz ettiler. amaçları işleri güçleri cumhuriyete düşmanlıktı bu sebeple terörist şivan perverle el ele tutuşu pkk ya türkü söylediler. lahmacun yedirdiler. bunların yaptığı zararı kimse veremedi. ükeyi felç ettiler.

  • ömer dursu 05 Nisan 2024 13:52

    yollarımız rezalaet adım başı çukur ama ilk yağmurda o çukurlar hendek gibi açılacak. erzrumda sekmen beediyeciliği malesef rezalettir. Allah düşmanıma böylesini vermesin. akp nin teröre destekleri öcalanı tv ye çıkarması, megri megri diye pkk türküsü okuması, sınırdan pkklı itleri serbestçe geçirmesi bunlar enin de sonunda terör suçudur ve devlet geregini yapacak kodese atacaktır. kaçsanızda kurtulamayacaksınız.

  • Erzurum sahipsiz şehir 05 Nisan 2024 01:18

    Erzurumu hor gördünüz,gereken değeri vermeniz.yatırımlar istenilen düzeyde değildi. Erzurum benim kalem diyen zevat 21 yıldır milleti uyuttu sürekli göç veren bölge konumuna düştük ekonomi,işsizlik,emeklilerin durumu ve İsraile giden demir çelik,çimento, dikenli teller canımızı yaktı.Bir vatandaş olarak benim ve ailem için Akp dönemi bitmiştir.

  • Erzurum sahipsiz şehir 05 Nisan 2024 01:09

    Akp dönemi bitti 2028 tarihe gömeceğiz.

  • Ali er 04 Nisan 2024 18:47

    El Fatiha okuyun geçin. Abbas yolcu bağlasan durmaz. Hiç görüşmüşüm beli kırılan güreşçinin daha meydana çıktığı. Bari öldüm öldüm hırlamaya ne gerek var diyip sesinizi kesin. Öz eleştiriyi de gidip şivan penwere yapın. Öcalana yapın

  • Erzurumlu 04 Nisan 2024 17:14

    Nerede yanlış yapmadılar ki. Ülkenin her tarafı yanlışlarla dolu. Bugün sigaraya yine 9 ₺ zam geldi. Her gün zam zam zam. Vatandaş bunlardan bıktı usandı. Onun için kırmızı kart gosterdi. Bunlar bikmadılar mı ?.. nenem de gelse her gün her şeye zam yaparak ülkeyi idare eder. Belki bunlardan daha insaflı davranır.