Bu cinayet kimin işine yarıyor?

Corona virüsü (Covid-19) salgını başladığı günden bu yana dünyanın en zenginleri listesinde yer alan 10 kişinin toplam serveti yaklaşık 450 milyar dolar arttı. Servet konusunda en hızlı yükselişlerden birini Tesla ve Space X'in kurucu CEO'su Elon Musk kaydetti.

-Basından-

Bu haberi okuduktan sonra gel de komplo teorisyenlerine itibar etme…

Pandeminin başından beri savunup duruyorlardı:

“Korona, tamamen dünya devi şirketlerin suni olarak çıkardıkları bir sorundur. Bütün dalavere, dünyaya korku salıp trilyon dolarları aşan servetlerine yeni trilyon dolarlar katmaktır.”

Bunların pek çoğu, inandırıcı bulunmuyordu. Çünkü diyorlardı ki, “insanoğlu asla aya çıkmadı, asla ayak basmadı, hepsi stüdyo ortamında yapılmış bir film hilesidir.”

Bu insanların her küresel yorumlarına ister istemez kayıtla yaklaştık.

Gerçi bazıları hakikaten aklın sınırlarını zorlayan abuk sabuk şeyler de söylemiyor değil hani…

Türkiye’deki komplo teorisyenlerinin üstadı rahmetli Aytunç Altındal’dı.

Düşünmüyor değilim; acaba merhum hayatta olsaydı, talebeleri kadar uç şeyler söyler miydi?

Neyse…

Gelelim bu Korona sayesinde, servetlerine minnacık bir servet (450 milyar dolar) daha kazandıran dünya devlerine…

Soru şu:

En baba ülkelerin bile (para basarak) ancak ayakta durmaya çalıştıkları bu küresel felaket, nasıl oluyor da on ailenin servetine servet katıyor?

İşte tam bu noktada, üstadın talebeleri devreye giriyor. Dedikleri şu:

“Onlar zaten virüsü laboratuvar ortamında icat ettiler ve Çin üzerinden dünyaya yaydılar. İnsanlığın nasıl bir panik içerisine düşeceğini de çok iyi hesapladıkları için ticari yapılarını yeni şartlara göre düzenlediler.”

Mümkün mü?

Pekala mümkün…

Eski Türkiye’de, bir bakmışsınız gece yarısı Resmi gazetede bir genelge yayımlanmış. Misal; demir ithalatı filan tarihler arası serbest…

Anadolu tüccarı alelacele hazırlıklara başlasa bile gazetenin yazdığı o tarihler arası, o günkü bürokratik cuntada işlemleri bitirmek imkansızdır.

Sonra öğrenilirdi ki, bazı ensesi kalın iktidar şebekleri söz konusu demiri zaten gümrüğe getirmiş sadece içeri sokmayı bekliyor.

İngiltere gibi zengin bir ülke dahi bu pandemi sürecinde, bilmem kaç milyar pound yeni para bastı ve hane başına iki bin pound dağıttı, buna rağmen ülke ekonomisi ve halk alarm zilleri çalıyor.

Ama küresel on zengin aile 450 milyar dolar kazanıyor!

Hakikaten virüsü bunlar üretip Çin üzerinden bütün insanlığın başına bela edip etmediklerini bilmiyorum.

Lakin bu virüs sayesinde kimlerin zengin olduğuna kimlerin de yoksul düştüğüne baktığınızda, işin içinde bir iş olduğunu düşünmemek için epey saf olmak gerektiğine inanıyorum.

Faili meçhul bir cinayet olduğunda, polisin evrensel bir ölçüsü vardır:

Bu cinayetten kimin çıkarı var?

Ne anlatırsak anlatalım hikaye; besbelli ki, on aile dünyayı rehin almış, sekiz milyar insan da onların kölesi…

Bugün Korona, yarın bilmem ne…

İnsanlık topyekun ayağa kalkmadıkça, her yıl bir virüs insanlığa musallat olmaya devam edecek.

Manzara gösteriyor ki, aynı patronun bir şirketi ölümcül bir virüs üreterek insanlığı hastalık ve ölüm pençesinde kıvrandırıyor, öbür şirketi de yeteri kadar eziyet verildiğini görüp, kurtarıcı namı ile aşı buluyor!

İyi polis kötü polis yani…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.