Bu masadan başkan çıkmaz!

Erdoğan da Bahçeli de yakında Erzurum’a geliyor…

Kaderin garip cilvesine bakın ki. ABD ve AB de artık umudunu kesti…

“Tayyip gitsin de gerekirse Türkiye de batarsa batsın” anlayışını amentü belleyen zihniyet, son günlerde Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinden gelen muhtemel seçim sonuçlarını ele alan yorumlar karşısında şok üstüne şok yaşıyor.

MASADA UMUT YOK!

Çünkü o yorumların hiç birinde, bir araya gelen “altılı benzemesin” hem AK Parti hem de Tayyip Erdoğan karşısında avantajlı olduğuna dair bir işaret verilmiyor. Son günlerde ABD ve AB medyasında çıkan birçok yorumda, “Tamam; AK Parti oy kaybediyor, ekonomik şartlar hem Erdoğan’ı hem de partisini zora soktu. Ama buna rağmen Türk seçmen, uzun vadede geleceğini riske atmak istemiyor. Bu yüzden belirsiz sularda deli dalgaların hedefi olmaktansa bilinen limanda demirlemeyi tercih ediyor” diyor.

SEÇİM ATMOSFERİ ARTIK HER YERDE…

Hiç kuşku yok ki Türkiye artık seçim sathı mailine girmiştir. 2023 Haziran’ına kadar da sular daha çok ısınacak, meydanlar renklenecek vatandaş seçim atmosferi yaşayacak… Petrol fiyatlarının ve altının gramının başını alıp gittiği bir ortamda, hele hele de marketlerde fiyatlar çılgınca artarken, mevcut iktidarın seçime gitmesi elbette ki aleyhine tecelli edecek bir sonuç doğurur. Evet; siyaset bilimi tam da bu hakikati doğruluyor. Lakin yaşanan gelişmeler, daha doğrusu yabancı ajansların ve istihbarat örgütlerinin yaptığı araştırmaların sonuçları göstermektedir ki Türkiye, ne AK Parti’den ne de Tayyip Erdoğan’dan henüz vazgeçmiş değil. Çünkü muhalefetin müktesebatına ve samimiyetine güvenmiyor.

MASA KOMEDİ PROGRAMLARINA MALZEME OLDU

“Yenilen pehlivan güreşe doymaz” misali, son on seçimi Tayyip Erdoğan’a karşı kaybeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; bir umut altılı benzemez ile bir araya gelirken, belki Erdoğan’a bir üstünlük sağlarız inancıyla siyaset tarihinin en garip yemekli masa toplantılarını yaptı. Artık komedi programlarına bile konu olan bu suni masa, içten içe öyle bir çatırdıyor ki bunu görmemek duymamak için kör ve sağır olmak lazım.

EMPERYALİSTLER TREN BEKLEMEZ!

Kahin olmaya ya da anket şirketi sahibi olmaya hacet yok. Biz de sade vatandaş olarak görüyoruz ki ekonomik şartlar, 20 yıldır kesintisiz iktidar olmayı sürdüren, AK Parti üzerinden ezici bir etki yapmış. Sokakta insan dertli, acı çekiyor; çare istiyor… Ama sizi temin ederim ki bu insanların kahır ekseriyeti, çarenin o altılı masada olmadığına imanları gibi inanıyorlar. Yasalar izin verse bu altılı masanın pek çok aktörü bırakın PKK ve FETÖ’yü şeytanla bile sırf “Tayyip gitsin” diye pazarlığa oturur.

HALK GERÇEK ANLAMDA ACI ÇEKİYOR

Hiç kuşku yok ki 2023 Haziran genel seçimleri, en çok da AK Parti, MHP ve Erdoğan ya da Bahçeli açısından güllük gülistanlık olmayacak. Çünkü vatandaş bir yılı aşkın süredir çok ağır bir ekonomik şartlarla karşı karşıya… İşini kaybedenler oldu, dükkanını kapatanlar… Kamu çalışanı hariç hiç kimse yok ki yarın bankamatikten para çekme garantisi olsun… Lakin işte bu acımasız şartlara rağmen bile muhalefet geniş kitle üzerinde bir umut olmayı ya da siyaseten alternatif olmayı başaramadı.

TORNİSTAN EDİYORLAR!

Zahir bu tabloyu Amerikalı ve Avrupalı oyun kurucular da görmüş olmalı ki, bir hafta on günden buyana yaptıkları yorumlarda, altılı masanın tam bir hayal kırıklığı çıktığına dair değerlendirmelerde bulunuyorlar. Bu yorumlar arasında, “Erdoğan’a karşı üstünlük sağlayamıyorlar” diyenlerin sayısı artmaya başladı. Siyasi atmosferin yeniden değişmeye başlaması, varlık sebebi, “Erdoğan gitsin de ne olacaksa olsun olan” cephesinde ciddi bir umutsuzluğa yol açtı…

HALK SAĞDUYULU OLMAYI SÜRDÜRÜYOR…

Siyaset sahnesinde bunca şeytani oyun oynanırken Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta kendisini yirmi yıldır iktidarda tutan halka gidiyor ve halini arzediyor. Karşılık da buluyor kuşkusuz ki… Fakat AK Parti içerisine sızmış kimi AKP’liler hemen her gün ya açıklamalarıyla ya aldıkları bir kararla yahut da vatandaşla olan diyaloglarında, Erdoğan’ı boşa çıkaracak hezeyanlardan uzak durmuyorlar! İşte bu ihanete rağmen ekonomik koşullardan ötürü canı yanan vatandaş, çektiği sıkıntısına rağmen Erdoğan’a sırtını dönmüyor.

ERZURUM’A GELECEKLER

Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, halka olup bitenleri birebir anlatmak için soluğu Anadolu’da aldılar. Erdoğan Van’da vatandaşla buluştu, MHP lideri Bahçeli ise sürekli halkla temas halinde… Edinilen bilgiye göre yakın bir gelecekte hem Erdoğan hem de Bahçeli Erzurum’a gelecek ve yıllardır kendilerinden desteklerini esirgemeyen Dadaşlarla buluşacaklar. Erzurum’da CHP’den ziyade özellikle İYİ Parti’nin meydanı boş bulması ve AK Partili vekillerin etkisiz kalmasını fırsat bilerek sanki üstünlük sağlamış gibi davranmaları bu ziyaretlerle taca atılacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.