AK Parti, düştüğü bu yerden nasıl kalkabilir?

Yirmi iki yıllık iktidarında girdiği her seçimi kazanan AK Parti, ilk defa bir seçimi kaybetti. İlk defa birinciliği kaptırdı; ikinci oldu.

AK Parti’nin daha önce yaşamadığı bir duygu bu…

Buna rağmen metanetini bozmadı.

Bilakis; mutedil duruşuyla seçim sonucunun kodlarını çözmeye çalışıyor.

“Seçmen niye bizi tekdir etti?”

Doğru yaklaşım da budur zaten…

“Nankör seçmen, ülke çapında bunca hizmet yaptık, niye oy vermediniz?” demek yerine…

“Nerede yanlış yaptık?” sorusuna cevap aramaya koyuldu.

Göreceksiniz…

AK Parti tez zamanda o sualin cevabını bulup, seçmenin kırılan gönlünü yeniden kazanacaktır.

Siyaset, bir maraton koşusudur.

Önce iyi bir nefes, rasyonel bir strateji, akılcı çözüm gerekir.

AK Parti’de bütün bunlar bi tamam mevcut…

Düştüğü yerden kalkacak güce de iradeye de sahip…

Yeter ki, odunumun parası demesin!

Dört yıl sonra genel seçim var.

AK Parti şu iki yıl içerisinde, ekonomiyi yeniden rayına koyup, vatandaşı geçim sıkıntısı girdabından kurtarmayı başarırsa, kimsenin kuşkusu olmasın ki seçmen ona kucak açar.

Kim bilir belki de üç yıl sonra, bir erken seçim bile gelebilir.

AK Parti’nin kurumsal birikimi, kurmay aklı ve saha tecrübesi, en çetin krizleri atlatma noktasında ziyadesiyle idmanlı…

Tayyip Bey, “Ne yapalım olmadı işte” diyecek bir lider değil.

Çünkü:

Zor zamanların adamı O

Tekerleği yeniden keşfetmeye hacet yok.

İşte 31 Mart’ta AK Parti’ye hüsran yaşatan şartların bir kısmı:

Fahiş kiralar…

Çarşıda pazarda dizginlenemeyen fiyat artışları…

Emeklinin ve asgari ücretlinin geçim şartları…

İşsizlik…

Atanamayan öğretmenler…

Ve…

AK Parti içerisindeki kimi kesimlerin layüsel tutumu…

Ve…

Bazı partililerde sıkça görülen Firavunlaşma temayülü…

Ve…

Parti politikasından bağımsız olmakla beraber, son yıllarda akut hale gelen meşum torpil illeti…

AK Parti, geçen yirmi iki yılda öyle devasa sorunları bertaraf etmeyi başardı ki, inanıyorum; bu mahut arızaların da üstesinden gelmeyi bilecektir.

Muhalefetin bu başarısına kılıf aramak yerine, kendi eksiğini telafi etmeye çalışacak.

Bir yanda bunu yaparken öte yanda da…

Siyasetinin sıklet merkezine daha çok demokrasi, daha çok hukukun üstünlüğü, daha çok hoşgörü ve daha çok empati ilkelerini perçinleyecek…

Yani kendi varoluş çizgisini yeni baştan tahkim ve tanzim edecek…

“Muhterem efendim ne şahane öksürüyorsunuz” diyen dalkavukları tasfiye etmeli…

Yerine, “Efendim niye öksürdünüz, belli ki bir sorun var” diyecek samimi insanları getirmeli…

AK Parti düştüğü bu yerden tez vakitte kalkar.

Yeter ki…

Sokağın gerçekleriyle yüzleşsin…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ct 03 Nisan 2024 22:22

    akp yi bırakın bence sizin derdiniz davanız erzurum olsun. yolları bir haber yapın trafiği yazın. usulsüzler arşa çıkmış onu yazın. sabah bir ebk magazasına gidin yaşlıa amcaları bir konuşturun. 10 bin maaşla nasıl geçiniyorlar bir sorun. 30 senenlik paltoyla ceketle sıraya girenlere bir hal hatır sorun. akp düştüğü yerden kalksa ne olur kalkmasa ne olur. hem size ne çıkarınız mı var beklentiniz mi var. yocalık elden gitti. arsalar vergi daieresine takas edildi. kugulu park gitti bunlar umrunuzda dğil giden oyun peşine düşmüsşünüz çok ayıp seçime giren siz değilsiniz. dikkat edin. lütfen artık akp haberi yapmayın.

  • Mh doğan 03 Nisan 2024 13:45

    Çoban burada di buyur hadi. Kibir li olan Alkaha düşmanlık açmıştır benden uzak ol sekmen. Karşımıza çıkma

  • ömer dadaş 03 Nisan 2024 11:47

    Akp nin minderde beli kırıldı beli . Artık ayaga kalkmayı bırakın tuvalete bile gidemez. 22 sene boyunca milli eğitimi mahvettiniz özel okullarla eğitim felç oldu. Fakir daha fakir oldu memur çocuğunu nasıl özel okula göndersin bir düşündünüzmü. devlet okulları çocuklar ne yemiş ne içmiş nereye gidiyor öğlen arasında bir defa düşünmediniz. varsa yoksa suriyeli ensar muhacir. yerin dibine girsin suriyeliler. bop başkanı olarak haç boynunuzda gezip ey israil bilmem ne diyip gemilerle tcaret yaptınız. öcalanı tv ye çıkardınız. sizin boynunuz kopsun. beliniz değil tümden felç olursunuz inşallah. Allah izin verirse hepinizi yüce divana göndermek lazım. size destek olanlarımda devlet kara kaplı deftere işlesin. pkk ya lahmacun ismarlayorsunuz öylemi. megri megri öğlemi.

  • Memet Emin TAŞKESENLİOĞLU 03 Nisan 2024 10:35

    Asıl sorun ADALET , EĞİTİM ve FAİZ sorunu. Rüşvetten dolayı Adalet Mekanizmasının çarkları kırılmış dökülmüş , halkın adalete olan güveni yerle yeksan olmuştur.Eğitim sistemi desen zaten yerlerde , Faiz ise bu milletin damarlarına kadar işlemiş durumda. Dolayısi çıkan sonuç bu. Akşemsettin Hazretleri Fatih Sultan Mehmed Han'a her gün Peygamber Efendimizin şu hadisi şerifini hatırlatırmış. " Ümmetim'den iki sınıf insan , alimler ve hakimler.Eğer ilimleri ile amel ederlerse o millet ve devlet kurtulur , ancak ilimleri ile amel etmezlerse yeryüzünü fesat kaplar , o millet ve devlet yok olmaya mahkumdur."

  • Cemil senyurt 03 Nisan 2024 09:15

    Akp minderde tuş oldu oyun bitti artık kalksa ne olacak artık dansöz gibi seçimlere meze olacaklar sadece. Zaten kıvıra kıvıra bir hal olmuşlardı bir ileti bir geri dön babam dön sabah ak diyip akşam kara diyorlardı.

  • Ali er 03 Nisan 2024 00:11

    İktidar 31 Mart ın rövanşını almayı planlamıştı ama öyle bir yumruk yediki feleği şaştı. Devlet bahçeli zaten seçimden önce yumruğu yedi ağzı burnu morardı sanki rahmetli türkeşin ruhaniyeti bahçeliyi dövmüş gibi çünkü Bozkurt’ları saray kapısında bekçi köpeği yaptı Bozkurt’un özgürlüğünü engelleyemezsiniz ona tasma takamazsınız saray kapısında baglayamaSınız. İşte bu nedenle tam seçim gecesi yumruğu yedi sabahta Akp yumruğu yedi. Artık bunlar dikiş tutmaz. İntihap kangren olacaktır. Milyonlarca Suriyeli bize yük oldu hastaneler artık bu yükü taşıyamıyor ülke kendi kendine üretemiyor Suriyelilerin acilen geri gönderilmesi beka meselesidir. Ev kiraları enflasyon bunlar sebebiyle artmıştır 13 milyon insanı beslemek barındırmak ne demek. Azıcık bu ülkeyi düşünün. Ensar muhacir muhabbetiyle ülke yönetilmez. Gelenlerin yüzde 10 ajan olsa 13 bin ajan fink atıyor ülkede artık namussuzu hırsızı vb vb saymıyoruz. Acilen geri gönderin büyükmeyelim zarar vermeyin. Teröre verdiğiniz desteği çekin. Titreyip kendinize gelin.

  • Erzurum sahipsiz şehir 02 Nisan 2024 23:37

    Milletin sorunlarına çözüm getiremeyen ekonomi,işsizlik v.s gibi sorunlara aldırış etmedi.Kibir abideleri tokatı yedi çok güzel cevabı Türk Milleti verdi 2028 rövanşı olacak.

  • Ejder Tepesi 02 Nisan 2024 18:42

    Sayın Şener, siz daha ayağa kalkacağına mı inanıyorsunuz ?.. Bırakın ayağa kalkmayı, düştüğü yerden bile dogrulayamiyor. Siz hiç abondone olan, tuş olanların devam ettiğini gördünüz mü ?.. öyle bir darbe yedi, öyle birhezimete uğradı ki artık ayakta kalması zor. AKP bu seçimle siyasi ömrünü tamamlamıştır. Bu, ülkeyi nasıl yönettiğinden belli. 78 yılda hükümetler, 957 milyar dolar vergi toplamışlar, bunlar 22 yılda, 2.3 trilyon dolar vergi topladılar, nereye gitti bu paralar ?.. ülkede enflasyon yüzde yüz yirmi, faizler yüzde elli, vergiler, vergisine göre yüzde yüzden, yüzde yedi yüze kadar çıkıyor. Dış borç 483 milyar dolar, paramız pul olmuş, kıymeti yok. Hukuk bitmiş, adaletsiz gelir dağılımında dünyanın en kötü, 3. ülkesi. Eğitim bitmiş, Pisa raporlarında, OECD ' nin 73 ülkesi içerisinde, 49- 50. sıralardayiz, döviz her gün artıyor, borcumuz da artıyor, geçen yıl ödenmesi gereken , kısa vadeli dış borcu, para olmadığı için odeyemedik, bu yıl 220 milyar dolar oldu ,maliye bakanlığı deneme tahtasına döndü, her gelen , ülke şartlarına göre değil, kafasına göre politikalar üretti VE ülke bu hale geldi. Dışarıda itibarimiz yok, bir devlet politikamız yok, S- 400' leri hangara çekin diyorlar, baş üstüne deyip anında yerine getiriyoruz, rahip brunsonu bırakın diyorlar, emir derhal yerine getiriliyor, hatta mektuptaki aşağılayıcı sözlere tek laf edilmiyor, ABD uçak gemisi, AB'nin çizdiği, Seviyya sınırının bir mil bile dışına çıkılmıyor, 18 ada silahlandirildi ses çıkmadı, hatta adamın ve katil Sisi dendi ipler koptu onun da ayağına kimlerin emri ile gidildi. ABD 770 bin kmden, ürdün'den F-35 i kaldırdı, Kuzey Suriye'de İHA yi vurdu, çıt yok. Ülke kötü yönetiliyor, halk bu iktidardan bir şey beklemiyor, derhal istifa etmesini bekliyor ve istiyor. Selamlar.

  • Levent Sütçü 02 Nisan 2024 15:05

    3600 ek gösterge; kimilerinin hakkı ve emeği yenilerek liyakatsız torpille atamalar vs.vs.vs. bir dizi vardı sayın şener her bölümün sonu öyle biterdi ve kral öyle derdi; "hah hah hah siyam halkı vs.vs.vs."

  • ömer dursun 02 Nisan 2024 11:39

    süreç normal akp doğdu büyüdü ve gerileyip ölecek. bundan daha doğal ne olabilir. Her seçimde artık eriyip eriyip yok olacak. Anap dyp ap hepsi böyle oldu. akp de tarihin çöplüğüne yolculuğuna başladı.