Tarım Lisesi açılıyor

Ilıca Yavuz Selim Öğretmen Okulu kapılarını yeniden açıyor… İşte şimdiki ismi: Tarım Lisesi

Bir zamanlar FETÖ’nün ele geçirmeye çalıştığı ancak buna karşı o dönemin Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın karşı çıktığı Ilıca Öğretmen Okulu Yavuz Selim için karar verildi.

Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un girişimleri sonuç verdi. Buna göre meşhur Ilıca Yavuz Selim Yatılı Öğretmen Okulu artık Tarım Lisesi olacak.

Bu başarı, Erzurum’da görev yapan 12 bin öğretmenimize ait… Onları tek tek kutluyoruz. Atatürk Üniversitesi de bu yeni liseye destek verecek.

Milli Eğitim ile Atatürk Üniversitesi arasında varılan anlaşmaya göre, Ziraat Fakültesi hocaları bu yeni lisede ders verecek. Böylelikle Erzurum’da ilk defa bir Tarım Lisesi eğitime başlayacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kerim tekin 05 Eylül 2021 17:53

    Erzurum tarım yeri değil, gerçekten hayvancılık yeri. Veteriner lisesi açılabilir. ama bir elma armut seftalinin yetişmediği yere tarım lisesi çok garip kaçar. zamanında ziraat fakültesi de açıldı hiçbir faydası oldumu bu şehre.

  • levent sütçü 01 Eylül 2021 10:02

    Erzurumda tarım kalmışmıki Lisesinede ihtiyaç duyulsun.Daha gerçekçi olmak gerekirse orada Hayvancılık Meslek Lisesi açılsa bir nebze faydalı olabilir.Yılların Ziraat fakültesinin İl tarım ve Hayvancılıgına ne faydası olduki bununda faydası olsun.Gerçekleri yazma cesareti gösteremezseniz düşüncelerinizinde kıymeti harbiyesi olmaz.