Şimdi imar zamanı

Belediyeler bayram sonrası için kolları sıvadı…

Şimdi imar zamanı

Kış mevsiminden henüz çıktık…

Ramazan boyunca da havalar yağışlı ve kapanık geçti çoğu gün…

Bu yüzden şehir genelindeki yollar sokaklar hiç mi hiç iç açıcı değildi.

Çukurlar, bozulmuş asfalt, sökülmüş kaldırımlar ve bol miktarda toz duman…

Haliyle vatandaş da bu durumdan müşteki…

Peki belediyeler bilerek ya da isteyerek mi seyirci kaldı bu sevimsiz vaziyete?

Tabii ki hayır…

Başkanlar da vatandaşın ne denli mustarip olduğunun farkında…

İşte şimdi tüm bu haklı eleştirilere son verecek vakit geldi…

Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, tüm ilçe belediyeleri ramazan boyunca sosyal ve hayır işlerine ayırdıkları mesailerini yeniden yollarda ve şehrin imarında harcayacaklar.

Bu çerçevede şehir merkezi için belediyeler onlarca milyonluk bütçe ayırdı, iş makinalarının bakım ve onarımlarını ikmal etti, personel düzenlemesi yaptı ve bayramdan sonrası için start verdi.

Öyle anlaşılıyor ki, Mayıs ayı içerisinde nerede bozuk bir yol sokak ve meydan varsa tamamı yeni baştan elden geçirilecek ve şehir adeta düğün yeri gibi bezenecek…

Siz aldırmayın aksini iddia eden o yaygaracılara…

Büyükşehir de, ilçe belediyeleri de bu imkana ve iradeye ziyadesiyle sahip…

Hem yapılacak bu hizmet yalnızca yol ve kaldırımla da sınırlı kalmayacak.

Belediyeler bu yaz, yüzde yüz olmasa bile çok büyük oranda kentsel dönüşüm meselesini de çözmeye kararlılar.

İddiayla söylüyoruz ki birkaç yıl içinde Erzurum bambaşka bir yapıya kavuşacak.

Plan program da var, para da…

 

Etiketler : erzurum belediyeler
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dursunali keleş 09 Mayıs 2022 10:38

    Artık ne yapılacaksa yapılsın çukurlar gün geçtikçe büyüyor şehir içi yollar rezaletin ötesi bir yetkili bir sorumlu kişi yokmu bu ilde. seçimden seçime mi erzuruma asfalt atılacak. yazıktır günahtır. bu arabalar milli servet yazık değil mi.

  • kerim tekin 07 Mayıs 2022 14:35

    mng ye gelen yollar adeta köy yolu olmuş arabamızla gelmeye çekiniyoruz. Bu nasıl iş erzurum erzurum olalı böyle kötü yol olmamıştı. belediyeler bilerek mi yapıyor dsi cami önünden geçen yolun hali nedir mng önündeki tren yolunun hali nedir koskoca erzurum da asfalt atacak adam yokmu. Bu nasıl belediye sadece çiçek dikiyor ve yolları suluyor başka belediye icraratı yokmu. azıcık yolları asfaltlayınız lütfen erzurumlu size hizmet yapasınız diye oy verdi

  • ahmet şen 06 Mayıs 2022 09:46

    sayın yazar lütfen aracınızla bir gün erurumu gezin özellikle yenişehir resmen bakımsız. belediye başkanı sunar hiç ama hiç çalışmıyor orhan bulutlar kat kat iyiyidi. eski telsizlerden aşağıya inen yola bir bakın sanki savaştan çıkmış kazı yapılmış tamir edilmemiş yağmur suyu mazgalları ayaga kalkmış adeta isyan ediyor haldeler. Bu nasıl belediye başkanlığı 2. marketlerde barakalar kaçak dükkanlar adamlar resmen dükkanlarını 2 ye çıkarmışlar gecekondu yapmışlar. 2 marketler yolun alt tarafı resmen varoş olmuş. Belediye nasıl görmez nasıl yıkmaz anlamıyorum. Emekli insanların yaşlıların oturduğu yerlere böyle mi hizmet verilir.

  • ahmet efe 04 Mayıs 2022 08:48

    Zamanında atılan sahte asfaltlar ve azerbaycandan gelen bitümler kesinlikle bozuk ve sahte aksi takdirde 4 ayda asfalt bozulmaz. Bitümlerin ve asfalt hammaddesinin mutlaka kontrolü gerekir. Araştırmacı gazeteci için buradan birçok ipucu çıkacaktır sanırım. Ama malesef erzurumdaki gazeteciler ve yazarlar bunları yapmak yerine sorumluları aklamak korumak peşinde. erzurumluda yoldaki çıkurlara girsin çıksın. Degilmi efendim.

  • Levent Sutcu 03 Mayıs 2022 17:11

    Hanımefendi biz millet olarak mağduriyeti yaşamayı ve yaşatmayı seviyoruz bence. Dünyada da elbette bu iklimde ve bu kış şartlarında olan yerleşim yerleri var tabiki. Ama kimse bizim gibi bir kış sezonu bile dayanamayan yol yapmıyor.Herkes evladiyelik yol inşa ediyor. Bence bir gazeteci olarak uzerinde durmanız gereken konu bu.

  • halis demir 02 Mayıs 2022 23:53

    mng önüne atılan asfalt 6 ay olmadan döküldü belediye tamamını kazıdı alttaki 10 senelik asfalt daha sağlamdı. bu nasıl iştir. bu asfaltı atanlar yargı önüne çıkmayacakmı bunun cezasını kim ödeyecek siz biz ve gariban halkmı. 6 ay önce erdoğan gelmeden 2 gün önce atılan asfaltın garantisi yokmudur. terlik alıyorum 2 sene garantili. milyarlık asfalt nasıl garanti olmadan dökülür bunu kim döktü ortaya çıksın. vergimi veriyorum ve sorguluyorum. kimsenin babasının malı değil bu makamlar kamu hizmeti yaıyorsunuz ya düzgün yapın yada bırakın.