Sekmen gümbür gümbür geliyor

Cumhur İttifakı’nın büyükşehir belediye başkan adayı AK Partili Mehmet Sekmen, yapılan son ankette de uzak ara önde çıktı.

Araştırmaya göre, iki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Mehmet Sekmen’in, merkezin yanı sıra ilçe ve köylerde de en çok tercih edilen isim oldu.

Anket sonuçları bunu söylüyor da, peki gerçekte durum ne?

Ya da…

Mehmet Sekmen, 10 yılda Erzurum’a gerektiği gibi hizmet sundu mu?

Ön yargılı değilseniz veya siyasi hasımlığınız gerçekleri örtmüyorsa…

Bu iki soruya verilecek cevap şudur:

  1.  Anket sonuçları birebir seçmenin nabzını tutuyor ve Sekmen’in uzak ara önde olduğu gerçeğini ete kemiğe büründürüyor.
  2.  Mehmet Sekmen, on yılda Erzurum’u adeta yeni baştan inşa etti ve tarihe geçen nice büyük projeleri hayata geçirdi.

Üçüncü dönem için gümbür gümbür geliyor olması da, işte bu yapılan hizmetlerin tezahürüdür.

Aksi halde kimse, Sekmen’in kaşına gözüne bakıp oy vermiyor yahut da desteğini sürdürmüyor.

Merkezin yanı sıra kırsalda da siyasi ayrım yapmaksızın devasa işlere imza attı, insanların hayatlarını kolaylaştıran yatırımlar vücuda getirdi.

Kentsel dönüşüm…

Altyapı yatırımları…

Ulaşım alanındaki büyük yatırımlar…

Çevre düzeni…

Sosyal ve kültürel faaliyetler…

Spora ve sanata destek…

Kayak merkezleri için yapılan yatırımlar

Büyük park ve bahçeler…

Bunlar, Mehmet Sekmen’in 10 yılda yaptığı hizmet başlıklarından bazıları…

Seçmen, bu hizmetleri gözüyle görüyor eliyle dokunuyor.

Bundan ötürüdür ki, aday belirleme sürecinde de binlerce kişi, AK Parti genel merkezine, “Sekmen’i yeniden aday gösterin” mesajları gönderdi.

Genel merkez de, bu talebe ve sese kulak vererek, Sekmen’i üçüncü defa aday etti.

İsabetli oldu.

Herkes görecek ki, Sekmen’in üçüncü dönemi Erzurum adına çok daha verimli olacak.

Bir yandan yarım kalan işlerini bitirirken öte yandan da yeni projeleri şehre kazandıracak.

Gümbür gümbür geliyor derken, siyasi tabloya da bakıyoruz elbette ki…

Mevcut adaylar ve Sekmen fotoğrafı her şeyi anlatıyor zaten…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yiğit 07 Şubat 2024 15:39

    erzurum'a sekmen fazla geliyor, sizin izmir gibi yönetilen chp belediyesine ihtiyacınız var...

  • Eskidadas 03 Şubat 2024 03:50

    Şehrin göbeği bakırcı, karakose mahalleleri içler acısı yıkık dökük virane ,secimden önce ne planlaniyorsa bildirilsin yarin okullar açılacak cocuklar gelip gececek biran once tedbir alinsin

  • halis demir 30 Ocak 2024 22:39

    50 senedir doğma büyüme erzurumlu olarak ben hiçbir zaman yolların bu şekilde bozuk olduğu asfaltın adeta kustugu pul pul döküldüğü bir zamanı görmedim. Sayın sekmenin attığı asfalt inanın 2 ay gitmiyor. Bu kadar sahte ve bozuk bir asfalt dünyada yoktur. Yol diye açılan ucube bağlantı yolları başlı başına bir garabet örnegidir. Alışveriş merkezinin karşısına kütüphane yapılıyor okul yapılıyor böyle plansız mantıksız şeyler olur mu. sekmen bey seçilir veya seçilemez bilemem ama yol su ulaşım başlı başına fiyaskodur. Erzurum batmış gitmiş Müüslüman olan aday olmazdı insan utanırdı çekinirdii. Evimdeki musluktan akan suyu filtre ederek kullanıyorum ve 2 ayda filtre abartısız çamur gibi bir tabaka oluşturmuş. bu filtre olmasa o çamuru kiri içmiş olacağız. Su fiyatları zaten elektirk faturasından fazla geliyor. Sayın sekmenden memnun olan sadece bu gazetecileri görüyorum onların da niçin memnun olduğunu herkes biliyor. kaleminizden yağ damlıyor. o kalemler vatandaşın faydasına olmadığı müddetçe sizden erzuruma hiçbir faydanız olmaz. Önce erzuruma karşı saygılı olun. Bu şehir siyasi manevra şehri değildir.

  • Taha Tuğlular 30 Ocak 2024 14:31

    Sayın Şener, evet zamlar da gümbür gümbür geliyor. İki kişilik ailenin suyu, seçimden önce, 125,127,130,135 ₺ geliyordu, seçimden sonra, 357,363,396 ₺ gelmeye başladı, daha da gelecek. 2023 ilk altı ayında, dask 450 ,poliçesi 250, emlâk sigorta vergisi 950 ₺ idi, temmuz ikinci altı ayindan sonra , sırasıyla 957, 453,7000 (yüzde yedi yüz)₺ geldi. Emlâk vergisi, 375 ₺, den 785 ₺ oldu. Otobüs biletleri on ₺ den onbeş ₺ oldu. Daha da artacak. 2023' de ödenmesi gereken, 190 milyar dolar kısa vadeli dış borç, ödenemediği için,kur artışından dolayı, 220 milyar dolar oldu. 2023 bütçesi 1.4 trilyon ₺ açık verdi. Bunlar nasıl ödenecek ?.. tabii ki zam ve vergi zam yağmurlarıyla ödenecek. Bunun anlamı ne ?.. vatandaş daha da fakirlesecek,daha da yoksullasacak. Temel ihtiyaç maddelerini alamayacak, çoluk çocuğuna yedirip giydireyemecek, zaruret çekecek. Halk perişan, enflasyon canavarının altında inim inim inliyor. Enflasyon canavarı durdurulamazsa ülkeleri yıkar. Durdurulacaga da benzemiyor. Peki ya yetkililer ne yapıyorlar, saltanat sürdürmeye, lüks yiyip içip giyinmeye, tüketim çılgınlığı yapmaya halkı düşünmeden devam ediyorlar. Halkın ahhı eflake erişmiş durumda. Tuzu kuru, bir avuç, 17 milyon mutlu azınlık da astronomik hayatlarına taviz vermeden devam ediyorlar. Düşene kimse el atmıyor, ezilenleri kimse düşünmüyor. Bu mudur devlet idaresi ?.. devlet böyle mi idare edilir ?.. Hani gümbür gümbür gelen Sekmen, genel seçimden önce bilbordlarda " Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanıyoruz" diye reklam yapıyordu. Şu anda ülkenin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Hani ne oldu, ne oldu ?.. Daha bu günleri çok çok arayacağız. Seçimden sonra zamlar, vergiler de gümbür gümbür gelecek. Peki bunları neden yazmıyorsunuz, neden çareler üretip bunlara sunmuyorsunuz, neden,neden ?.. biz muhtasar kıldık, aslında yazılacak çok çok çok şey var. Hoşça kalınız. Selamlar.