Sandıklar boş kalırdı!

Ya seçmen de muhalefet gibi umutsuz ve uyuşuk olsaydı…

Sandıklar boş kalırdı!

Alamet-i farikamızdan biri de şudur:

Ramazanda hersli oluruz!

Metabolizmamız yavaşlar.

Tamir işi yapan esnafımızın, “Şimdi git, bayramdan sonra gel” demesi de zaten bunun ispatı…

Erzurum halkı Ramazanda öyle ağır aksak olur ki, çok sevdiği siyasete dahi bigane kalır.

31 Mart seçimlerinin en hararetli ve çekişmeli bu günleri, Ramazana denk geldiği için meydanlar gümbür gümbür değil.

Şayet, Cumhur İttifakı kısmen de İYİ Parti olmasa sanırsınız ki Erzurum’da seçim filan yok.

Oysa…

Her biri kendince bu seçimin en iddialı partileri var:

CHP, Yeniden Refah, DEVA, GELECEK ve DEM…

Peki nerede bu partiler?

Niye caddeler, sokaklar onların propagandasıyla inlemiyor?

Yenilgiyi peşinen kabullenmek midir bu görüntü?

AK Parti ve MHP sanki de ilk defa seçime giriyormuşçasına hem işlerini ciddiye alıyorlar hem de coşkulular…

Dedik ya biraz da İYİ Parti var.

Reklam tahtalarında ise, CHP ve Yeniden Refah kendi arasında yarışıyor.

DEM hiç yok, DEVA ve GELECEK tatilde…

Size soruyorum.

Haydi, Yeniden Refah’ın büyükşehir adayı yok, bunu bilmeyen kalmadı. Peki DEM’in de mi büyükşehir adayı yok ki esamesi bile okunmuyor?

DEM bu seçimde de yalnızca Karayazı, Tekman ve Karaçoban’da mı seçime giriyor?

Veyahut da şöyle mi sormak lazım:

DEM büyükşehirde, ittifak ettiği CHP’yi mi destekleyecek?

Görüntü tam da böyle zaten…

Sonuca tesir etmesine etmez lakin CHP’nin bir miktar oylarını artırır…

Geçenlerde de sormuştuk, bir defa daha tekrarlayalım:

Bu seçimde, Yeniden Farah Partisi’nin Erzurum’da büyükşehir adayı yok ya…

Seçmeni kime oy verecek?

DEM’lilerin adresi belli: CHP…

Yeniden Refah ise, muallakta…

AK Parti’nin adayına oy vermeyi içlerine sindiremiyor!

İYİ Parti’ye de mesafeli duruyorlar.

Zahir büyükşehir için sandık başına gitmeyecekler!

Moda ifadeyle, köprüden önceki son çıkıştayız.

Besbelli ki Erzurum’da siyasetin rengi belli:

Cumhur İttifakı…

Birilerine 1 Nisan şakası yapmak istesek dahi o kadar umutsuz, bitkin ve yılgınlar ki, şaka bile yakışmıyor.

Erzurum’da seçim havasının olmamasını Ramazana bağlıyoruz ama esasında Ramazan da olmasaydı, manzara bundan farklı olmayacaktı.

Neyse ki seçmen uyanık…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • E. A 30 Mart 2024 02:04

    Sandıklar boş kalmaz ama yalaka basının kasası boş kalır bu kesin.

  • ahmet efe 26 Mart 2024 14:08

    yanlışınız var biz mill görüş değil biz mhp liler bile canan hanıma vereceğiz.. sekmene hiöbir ülkücü oy vermez ülkücüyü bırakın vatanını milletini seven bir kimse bunlara oy vermez. yetti artık canımıza ezurumun altını üstüne getirdiler. tarihi yoncalığı benzinlik yapan adamlardan ne köy olur ne kasaba. gürcü kapı camisi bakın ne oldu. istanbulda yeni caminin sultanahmet camisinin avlsunda böyle bir şey yapamazdınız ama erzurumun tarihi camisini kazıp kazıp ne yaptnız. orası istanbulsa burası erzurum . yazıklar olsun size.

  • ali er 26 Mart 2024 13:56

    Nenehatun kızı Erzurumun cananı dirilmiş gelmiş sanki. buna oy vermeyip de kime verelim. 8 senedir ilk defa bir ümid doğdu hemde ne ümit. Canan hanım erzurumda belediyenin verdiği zararı tamir edecektir. erzurum batmış halde. satılmadık park arsa arazi bırakmadılar. erzurum sanki düşman işgali altında rus yunan işgal etmiş gibi sat babam sat. kimin malını kime satıyorsun. bunun sonu yüce mecliste soruşturmadır. kaçamayacaksınuız.

  • yok 26 Mart 2024 10:16

    bence bu sekmen mal varlığını bir açıklasın bakalım Turgutmu zengin yoksa sekmenmi,

  • Emeklinin sevdasi 26 Mart 2024 08:42

    Gel ne cektigimi bir de bana sor. Nerde nasıl yaşarım birde bana sor.Ellerin ışıkları bir bir yanarken bendeki karanlığı birde bana sor........Ne olur birde bana sor.

  • Vatandaşın sesi 26 Mart 2024 01:05

    Akp bir proje partisiydi millet olarak narkozlu ve unutkan olduğumuz için bu hale geldik takiyeden,zilletten,beka söylemlerinden bıktık usandık.Ekonomist Erdoğan ülkenin tüm kurumlarını sattı,tarımı bitirdi,likatsizlikle tavan yaptı bunun bir bedeli olacaktır elbette YRP can suyu olacak ve Akp'nin ampulü patlamasına inancım var eğer gerçekleşirleşirse erken seçim kaçınılmaz olur.

  • dadaş ömer 25 Mart 2024 22:54

    eğri otorup doğru konuşalım yollar aşırı bozulmuş tair yapılmadığı gibi yapılan asfalt niçin 2 ay bile dayanmıyor. böyle bir şey olamaz araştırın bir asfalt 2 ayda bozulmaması lazım. 1 çorap bile 2 sene garantili iken trilyon ödenen asfalttan rantı mı sağlanıyor. 2. kugulu park ve diğer arsa ve arazileri niçin durmadan satıyorsunuz buraya hizmet için gelmiştiniz ama sadece satmak için geldiğiniz ortaya çıkıyor. 3. olimpiyat millet bahçesi içerisinde teksitil fabrikası açılmış bu ne demek halkın parkını kimseye peşkes çekemezsiniz. orası 70 senedir erzurumun malı. 4. olimpiyat parkı gibi türkiyede bulunmayacak bir fuar alanı dururken niçin tam karşısında fuar yaptınız ve sonra mng avm ye devrettiniz bu kimin parasıyla yapıldı? 5. üniversitenin 60 senelik tarım arazisini niçin hiltona otel yapsın diye verdiniz. hani tarım ve havancılığı destekleyecektiniz. 6. ılıca yolundaki koskoac arazideki yüzlerce agacı kesip belediye binası yaptınız. bu ne demektir. lütfen cevap veriniz. siz erzuruma zarar veriyorsunuz. bunu bilerek mi yoksa ihanetle mi yapıyorsunuz.

  • Kerim tekin 25 Mart 2024 17:11

    Erzurum öyle bir tokat atacak ki sesi taaa anlaradan gelecek. Bu bozuk yollara bakıp işi gücü bırakmış adeta lale devrinde lale yetiştiren paşalar gibi serda domates elem kaşar peyniri yapan başkanlara sigorta poliçesi kesen başkanlara millet Osmanlı tokadını çakacak. Nedir bu şehri dahipsiz sanıp satmadığınuz park arsa kalmadı şimdi birde oy istiyorsunuz hee. Millet sandıkta size oyu gösterecek. Refahında saadetinde akplininde hepsi Canan’a oy verecek yetti artık bu filim

  • halis demir. 25 Mart 2024 14:08

    işiniz gücünüz siyaset bakın belediye halk ekmek ne pis şartlarda ekmek üretmiş ve halka yedirmiş bunu araştıran yok varsa yoksa seken akp yi övmek nedir. siz önce Erzurum halkına karşı sorumlu değimisiniz. Veremli dönerci haberin gibi bununda peşine düşmek sizin göreviniz değilmi. en çok bunu ortaya çıkarmak size düşerdi. Ama belki bilseydiniz bile sümen altı ederdiniz.

  • sefa a. 25 Mart 2024 12:45

    Ben atadan dededen milli görüşlüyüm ve iyi partiliye vereceğim. çünkü akp ye versem öcalanı tv ye çıkaran Osloda pkk ile masaya oturan pkkya lahmacun ısmarlayan pkk agıdı megri megri diyenlere vermiş olacağım. Biz bu seçimde erzurumun has kızı Canana vereceğim. Milli görüş lü olanlar erbakan hocanın akp için söylediği şeyleri unutmamışılardır. Akp ye oy vermek katil siyonistlere vermektir. Gerçek milli görüşlü olanlar akp ye oy vermezler. verenler sadece kahrolsun israil sloganı atan ama yolunu şaşırmış kişilerdir.

  • Vatandaş 25 Mart 2024 04:04

    Yeniden refahliyim canan uçar a oy verecegim

  • Erzurum sahipsiz şehir 25 Mart 2024 01:51

    Kiralık kalem yine işbaşında meydanların boş kalmasını ramazan ayına ve Erzurumlu vatandaşın uyuşukluğuna bağlayarak talihsiz açıklamalar yapmış.Vatandaşın geçim derdi ekonomik sıkıntıları nedeniyle diğer şehirlerde olduğu gibi içi boş Erzurum yıllarca Akp'ye oyunu verdi. Tayyip bey Erzurum bizim kalemiz diyordu o kaleye ihanet eden zihniyet Akp zihniyetidir.