Mehmet Sekmen neden vekil adayı olmamalı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş merkezli depremde çok ağır hasara uğrayan Adıyaman’ı ziyaretinde, Mehmet Sekmen’i görünce, “… Sekmen, gittiğim yerlerde herkes seni anlatıyor” dedi.

Başkan Erdoğan’ın bu hitabının zamirinde şu var:

Afet bölgesine, sadece birkaç saat sonra ekibiyle birlikte ulaşan ve ulaşır ulaşmaz da, kolları sıvayıp işe koyulan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, çalışmaları ve bundan ötürü depremzedelerin anlattıkları…

Adıyaman’da görev yapan meslektaşlarımızın aktardığı bu anekdotu, bu kez Mehmet Sekmen birinci elden anlattı.

Kardelen TV’de, önceki gün Soner İstanbullu’nun yönettiği Analiz programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bendeniz ve kıymetli meslektaşım Esat Bindesen’in sorularını cevapladı.

Afet bölgesinde, Erzurum olarak yaptıkları çalışmalar başta olmak üzere, birçok konuda açıklama yapan Sekmen, bir kere daha bu şehir için ne denli gerekli ve kıymetli olduğunu gösterdi.

Merkez şehirde, kentsel dönüşümün yüzde altmışını tamamlayan ve kalan kısım için de son sürat çalışmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, muhtemel bir depreme karşı da yeni önlemler almayı sürdürüyor.

Yapılan incelemelerde, depreme dayanıklı olmayan tüm yapıları hızla söken belediye, bir yandan da yeni binalar yapıyor. Aynı zamanda TOKİ de Erzurum’da hızlı bir yapılaşma içerisinde…

Kahramanmaraş merkezli bu büyük felaketin, Erzurum’da olmayacağına kimsenin bir garantisi olmadığına göre, depreme hazırlıklı olmak başta yerel yönetimler olmak üzere herkesin artık en temel görevidir.

Dokuz yıldan beri büyükşehir belediye başkanı olarak görev yapan Mehmet Sekmen, Erzurum genelinde tarihe geçecek büyük hizmetlere imza attığı gibi Erzurum’u her yönüyle numune şehir haline getirmek için de ciddi çalışmalar yürütüyor.

Bu hatırlatmayı şu saikle yapıyorum:

Nedense bazı çevreler, Başkan Sekmen’in milletvekili adayı olması istiyor.

Milletvekilliği de elbette değerlidir, ancak Mehmet Sekmen’in Erzurum’a milletvekili olarak değil, belediye başkanı olarak hizmet etmesi adeta elzem bir ihtiyaçtır.

Çünkü Başkan Sekmen, yepyeni bir şehir kuruyor, üstelik sadece mimari açıdan olmayıp, turizmi ve sanayisi ile…

Sekmen, bir dönem daha bu şehirde belediye başkanlığı yapsın göreceksiniz, bambaşka bir Erzurum vücut bulacaktır.

Bu tespit, bendenizin olmakla beraber, bu şehre aralıklarla gelen misafirlerin bizzat izlenimleri…

Bir başka gerçek de şudur:

AK Parti ya da Cumhur İttifakı, önümüzdeki seçime böyle rahat bir şekilde girecekse, bunda ki en büyük pay kuşkusuz ki, Mehmet Sekmen’in ve evet; haklarını teslim edelim ki diğer belediye başkanlarının yaptı hizmetlerdedir.

Bundan mütevellit Mehmet Sekmen’i milletvekili adaylığına yönlendirmek, bu şehre yapılacak bir kötülük olacaktır.

Bırakalım şehre hizmet etsin, Erzurum’u gıpta edilecek bir merkez haline getirsin.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 17 Mart 2023 13:38

    Niye Erzurumlu adam Kıtlığı mı var dışarıdan ithal belediye başkanı geldi mahvetti. Çay kahve sosyal tesis dışında bir icraat yok . Dağda turiste kayak kaydırma hizmeti güzel ama Erzurumlu halka hizmet edilmedi. Yollar rezalet çukur dolu. Şehristan başlıbaşına garabet oldu. Birde milletvekili olmak istiyorsa ben el insaf diyorum Erzurum’un yerli ve milli bir sürü insanı var artık önlerini açın. Yete senelerdir yapmış birazda gençler yapsın

  • halis demir 16 Mart 2023 11:30

    Sayın mehmet şener mehmet abi erzurumda yaşıyoruz bakın 7 senedir mehmet sekmen bey nereye asfalt döktüyse o asfalt 3 ay geçmeden döküldü altından eski saglan asfalt çıktı belki o asfaltıda ersan gemazlmaz bey veya daha eski başkan dökmüştü bilmiyorum. Mehmet sekmen bey istanbul kartaldan geldi oradaki uygulamalrı buraya uyduramazsınız. açılan yollar faydalı oldu ama günü kurtarma tarzındaki şeyler oldu. bir ılıca yoluna bakın taa ılıcya kadar kalem gibi uzuyor. aradan 60 sene geçmiş o yol gibi bir yol açılabildimi. Cumhuriyetin temel taşlarını oynatmaya çalışan bir beediye başkanı bu şehre hizmet edebilir mi. Anlayış farklı emel farklı niyet farklı. Biz gizlisi saklısı bir olan başka emel niyet taşımayan gizli ajandası olmayan insanların seçilmesini isityoruz. Umarım bunda mutabık kalırız.