ETÜ’de türkü gecesi

Vahit Alkır’dan tadı damağında bir program…

Eğitimin yanısıra sosyal ve kültürel alanda da önemli çalışmalara imza atan Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), geçen hafta sonu, bir kez daha hem isminden söz ettirdi hem de türkü severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın özel çabasıyla gerçekleşen gecede, Erzurum türkülerinin önce hikayeleri anlatıldı, sonra da dillendirildi.

Baştan sona usta sanatçı Vahit Alkır’ın organize ettiği ve sunuculuğunu yaptığı ETÜ’nün türkü şölenine, alanında isim yapmış şair-yazar ve eğitimciler damga vurdu.

İşte o isimler:

Şair-yazar Prof. Dr. Ömer Özden, şair yazar İsmail Bingöl, eğitimci yazar Ümit Gergit, eğitimci Sevnur İçyar ve eğitimci Yakup Çağlayan …

Ve elbette ki o muhteşem türküleri, usta sanatçılara taş çıkartırcasına okuyan gençler…

TRT’nın rüştünü ispatlamış saz sanatçıları da zaten kaliteleriyle sahnede devleştiler. Hele de kavalda Bayram Şengül yok muydu, nefesiyle herkesi mest etti.

Vahit Alkır, babasından devraldığı mirası öylesine zenginleştirmiş ve öylesine günümüze uyarlamış ki, yaptığı her programda unutulmaz çalışmalara imza atıyor.

ETÜ’de de öyle oldu…

Yetiştirdiği öğrencileri ise, nasıl bir hocanın tedrisatından geçtiklerini gösterdiler.

İddiayla söylüyorum ki, kırmızı gül demet demet, genç sanatçı Yakup Avcı’nın sesinden bambaşka bir havaya büründü; dinleyenleri büyüledi.

Keza başka bir genç sanatçı Fatma Betül Günebakan’ın okuduğu sarı gelin; hakikaten muhteşemdi…

Aslıhan Altay, Sena Cızmalı ve Yunus Daş…

Hepsi birinden kıymetli ve hepsi de geleceğin müzik isimleri…

Korudaki genç arkadaşlar da inanılmaz içtendiler ve bir o kadar da başarılıydılar.

Ömer Özden, İsmail Bingöl, Ümit Gergit, eğitimci Sevnur İçyar ve eğitimci Yakup Çağlayan ise, zaten türkülerin hikayelerini anlatırken salon duygu seline kapılmıştı.

Türkülerimiz; ayrılığın, gurbetin, ölümün, vuslat bulamayan aşıkların ve gidip de gelemeyen askerlerimizin hicranının nameye dönüşmüş halleri…

Orada gördüm ki, şehir olarak bu ve buna benzer programlara susamışız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gurbette erzurumlu 24 Kasım 2022 16:43

    acaba Erzurumun kanalı (!) KARDELEN TV... bu türkü gecesinde hangi belgeseli yayınlıyordu...