Erzurum Sekmen’den niye vazgeçmiyor?

Erzurum’un yakın tarihinde, Sekmen’den başka üst üste üçüncü kez seçilen bir belediye başkanı daha yok… Tek parti dönemi dahil hiçbir parti Erzurum’da, AK Parti gibi girdiği 11 seçimin on birini de kazanamadı…

Ta ki Ahmet Küçükler’e kadar, Erzurum’un yakın tarihinde üst üste aynı partiden seçilen ikinci bir belediye başkanı yoktu.

Küçükler, o anlamda bir ilki başardı ve on yıl boyunca büyükşehir belediye başkanı oldu.

Asıl rekor ise, Mehmet Sekmen’le geldi.

Sekmen, az sayıda belediye başkanına nasip olan bir başarıya imza attı.

AK Parti’den üst üste üçüncü kez seçilen başkan olarak Erzurum tarihine geçti.

Elli altmış yıllık yakın tarihinde, 80 öncesi bir dönemi hariç, sol partiler Erzurum’da şehir belediyesini kazanamadı.

İşte yakın tarihin belediye başkanları hülasası:

Cumhuriyet Halk Partisi (Orhan Şerifsoy), Milli Selamet Partisi (Selahattin Ozan), Adalet Partisi (Nihat Kitapçı. Kitapçı’nın başkanlığının son zamanı 80 darbesine denk geldi. Ülke çapında yüzlerce belediye başkanı görevden alınıp, yerlerine emekli askerler atanırken rahmetli Kitapçı,  asker dünürü sayesinde bir iki yıl fazladan görev yaptı.), ANAVATAN Partisi (Necati Güllülü), Doğru Yol Partisi (Mehmet Ali Ünal), Refah Partisi Ersan Gemalmaz) ve bu seçimle birlikte beş dönemdir de AK Parti…

Bu isimlerden ikisi hayatta…

Vefat edenleri rahmet ve şükranla anıyoruz.

Allah sağlıklı ömürler versin; o eski başkanlar, Ersan Gemalmaz ve Ahmet Küçükler.

Haksızlık olmasın…

İsimlerini zikrettiğimiz bu başkanlar, dönemlerinin şartlarına ve ülkenin iktisadi imkanlarına göre Erzurum’a hizmet ettiler. Kimse boş durmadı, herkes yeni bir şey yapmaya çalıştı. O başkanlar, bugün hayata geçirdikleri projelerle anılmaktadır.

Ve fakat kabul edelim ki Erzurum, tarihinin en çaplı ve en bilinen hizmetleri Mehmet Sekmen döneminde aldı.

Bakmayın siz üçüncü dönemini kazanırken (yüzde ellinin üstünde olmasına rağmen) oy kaybetmesine…

Sekmen’in on yıllık başkanlığında, şehir sanki de yeni baştan inşa olundu.

Seçmen de vefasızlık etmedi.

Özellikle kentsel dönüşüm, ilçe ve köylere götürülen hizmetler, yeni kent meydanları, cadde ve sokaklar, kış turizmi için atılan güçlü adımlar, sosyal belediyecilikte parmakla gösterilen çalışmalar…

Bu hizmetler, ikinci dönemden alıp Sekmen’i üçüncü döneme taşıdı.

İnanıyorum ki bu yeni dönem, Erzurum için çok daha verimli ve güzel olacak. Çünkü Sekmen, kendisinden onlarca yıl sonra da anılacak projelerin peşinde…

Elbette eksikleri de var, yapamadıkları da…

Lakin vicdan sahibi hiç kimse Sekmen’in yaptığı hizmetleri yok sayamaz, istiskalle karşılayamaz.

Zira Erzurum’un dünü de bugünü de ortada…

Buna rağmen…

Değil mi ki Sekmen’i bir kaşık suda boğmaya çalışan, iflah olmaz müzmin muhalifler var.

Sekmen ağzıyla kuş tutsa da o kesim yine sayıp sövecek!

Yapılan hizmete çamur atamayınca, bu sefer de diyecek ki, “Sekmen, kentsel dönüşümü eski evlerde ki Ermeni altınlarını çıkarmak için yapıyor!”

Dilin kemiği yok nasılsa…

Halbuki…

Bu şehre yapılması gereken onlarca iş ve hizmet var.

Sekmen’i, “daha fazlasını niye yapmadın” diye eleştirmek dururken, neden Erzurum’u geliştirmeye çalışıyorsun” sorusu üzerinden vurmaya kalkanları hep birlikte izliyoruz.

Neyse ki…

Sekmen o izan ve irfandan yoksun bakış açısına itibar etmiyor.

İşaretlerini vermeye başladı.

Sekmen’in üçüncü dönemi, Erzurum için daha iyi olacak.

Halep oradaysa arşın burada…

Kimileri yakasını paçasını yırtmaya devam ededursun; beyhude bir itiraz…

Sekmen’le birlikte belediyecilikte çıta yükseldi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cemil b. 12 Nisan 2024 22:45

    Köprüköy bile uyandı Erzurum hala uyuyor. Akp Nin beli kırıldı anası ağladı. Artık Ecevit gibi oldu neyi kınadıysalar başlarına geldi. Türkiye’yi mahvettiler bunlara verilen oy direk Türkiye’yi bölmeye gidiyor. Kan uykusundan uyanın. PKK’ya mahkeme kurup teröriste özel mahkeme kurup beraat ettirenler bunlar öcalanı tv ye çıkaran bunları Allah kahretsin. Oslo’da pkk ile masada oturan terörist şivanla eleke tutuşan bunlar boyunuz posunuz devrilsin. Türkiye düşmanları vatan hainleri. Megri meğtiyi inşallah hapiste söylerdiniz

  • Erzurum sahipsiz şehir 12 Nisan 2024 14:31

    Odun ve parti meselesi Akp Erzurum'dan farklı bir aday gösterseydi yine seçilirdi.Erzurum sürekli göç veren bölge konumunda ve sorumlu Akp'nin umursamazlığıdır.Nasıl olsa her zaman Erzurumdan oy alıyor. Adıyaman halkı bile uyandı bu kadar yolsuzluğa,hırsızlığa,adaletsizliğene,hayat pahalilığına v.s acaba Erzurum derin uykusundan ne zaman uyanacak merak ediyorum.

  • halis demir. 08 Nisan 2024 22:26

    vazgeçmeyen sizsiniz çünkü para kaynagınız 5 sene iyisiniz. bol bol yağlama yapacaksınız. Ama erzurum lu olarak biz memnun değiliz. hemde hiç memnun değiliz. istenmeyen adam hiçbir hizmeti yok erzuruma işi gücü inşaat müheahitlik çünkü para burada. ne almış ne vermiş kimse bilmez. devlet lütfen incelesin. şehristandan başlayarak kaç daire alınmış kime alınmış belirlesin. erzurumun malesef iyi değil. musluktan su içemiyoruz. halk ekmek alamıyoruz şüphede kalıyoruz. yollar rezillik. daha ne belediyesi ayıp sayın cumhurbaşkanı bir gece gizlice gelsin bu rezaleti görsün.

  • Mökkem Dadaş 08 Nisan 2024 14:06

    Erzurum vazgeçmiyor diyip, tüm Erzurumlulari kastetmeyin. Vazgeçmeyenler , aklını birilerine kiraya verenler, akletmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, göbekten biat kültürüyle, kendisini tebaa, köle olmayı kabul edenlerdir. Türkiye'de, İstanbul'dan sonra , metreküpü ,23.30 ₺' den en pahalı suyu kullanan ikincisi şehir. Ki bu şehrin her tarafı su, eskiden olduğu gibi , suyu elektrikle de çekmiyorlar, 350 ₺' den aşağı su gelmiyor. Dün manavdan 3 tane kapya biber aldım, 30 ₺ verdim. Piyasa ateş gibi . Bunu görmeyenin halen bunlara oy verenin, insafı ve vicdanı dumura uğramıştır ve halen sizin gibi kula kulluk etmeyi bir görev sayıyordur. Ne yazık o kimselere ki Allah " niçin aklınızı kullanmazsınız" ilahi emrine kulaklarını ve kalbini tıkayıp, halen köleliği tercih edenler , hep kaybetmişlerdir, yine kaybedeceklerdir.

  • Adnan Hamurkesen 08 Nisan 2024 12:47

    Sekmen bulunmaz Bursa kumaşı değil. Eğer YRP' den aday olsaydı, Urfa gibi yerinde yeller esiyordu.Siz neden, bunu böyle köpürtüyorsunuz, tabi siz medyaya maddi destek sağlıyor. Onur Sağsöz bunu yazdı. Köpürttün bakalım, erken seçim geliyor, o zaman hesaplar sorulacak.

  • Ali er 08 Nisan 2024 10:45

    8 senede ne yaptı yolların hali ortada halk ekmek ortada suların pisliği ortada içemiyoruz üstelik ateş pahası. Satılan arsalar araziler Yoncalık kurulu park ortada. Kimse sekmene oy vermedi pusulada sekmen yazmıyordu verenler Akp için verdi burada sekmenin 1 kuruşluk oyu yok. Kovayı koydaydı yine seçimi alacaktı seçmen parti ile belediyeyi karıştırıyor. İnşalkah daha fazla Erzurum’a kötülüğü dokunmaz hak hukuk yemez talan soygun olmaz diyelim.