Emniyet Müdürü Levent Tuncer cevap verdi: Avukat hanım, o polis memurunun kim olduğunu söylesin

Bu sabah Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncer telefonla aradı ve dün kendisine sorduğum soru üzerine, hem açıklama yaptı hem de değerlendirmede bulundu. 

Emniyet Müdürü Levent Tuncer şu konuda yüzde yüz haklı ve doğru bir yaklaşım içerisinde. 

Diyor ki: 

Erzurum Emniyeti’nde 3 bin 500 dolayında polis memuru var. Avukat Müjde Hanım’ın iddiasına göre, Erzurum’da bir sivil polis kendisine demiş ki, ‘Müjde Hanım Erzurum’a turist dahi gelmez siz nasıl geldiniz?’ Böyle bir söz şöylenmiş midir söylenmemiştir bilemiyoruz. Tut ki bir sivil polis böyle bir ifade kullandı. Şu halde olması gereken şudur. Avukat hanım ya polisin adını bildirsin ya da adını bilmiyorsa, bu söz kendisine nerede ve hangi ortamda söylendiğini tarif etsin; yani bir ipucu versin ki biz de bakıp bulalım ve arkadaşa niçin böyle bir ifade kullandığını soralım.  

Diğer türlü iğneyle kuyu kazmak olur. Binlerce memurun görevli olduğu bir teşkilatta neye göre belirleyeceğiz, söylenmişse eğer bu sözü söyleyen memuru?” 

Evet; hakikaten de Levent Bey haklı… 

Hoş avukat hanım yalan söyledi, aslında böyle bir ifade duymadığı halde kendi uydurdu da demiyoruz. Bu da büyük bir haksızlık olur. 

Besbelli ki bu minval üzere bir diyalog olmuş. 

Ama kim o sivil polis? 

İşte bu sorunun ete kemiğe bürünmüş bir cevabı yok. 

Buna rağmen Emniyet Müdürü Levent Bey, bu iddia üzerine kafa yormuş, araştırma yaptırmış. 

Yani hassas davranmış, “aman bana ne” dememiş. 

Biz bu duyarlığından ötürü, Levent Tuncer’e teşekkür ediyoruz. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 26 Şubat 2022 11:48

    müdür bey doğruyu söylemiş her yer kamera dolu nerede söylenmişse söylesin aksi halde 3000 polis zan altunda kalır.