Ehemmi mühimme tercih ettiler

Vali Memiş, Başkan Sekmen ve Rektör Çomaklı…

Ehemmi mühimme tercih ettiler...

Eskimeyen eskilerimiz, bu ifadeyle demişler ki, “önemliyi, daha önemli olana tercih ediyoruz.” Üst başlıkta isimleri zikredilen yöneticiler de aynen böyle yaptılar. Dediler ki, “Bu şehre yapacak daha çok hizmetimiz ve işimiz var.” Biz de diyoruz ki, doğrudur, aynen öyle…

Mehmet Sekmen, ne yakın geçmişte ne de şu seçim sath-ı mailinde milletvekili adayı olacağına ilişkin sinyal babından da olsa bir şey söylememişti. Bilakis geçen hafta Kardelen TV’de, “ben belediyede hizmetlerimi sürdürmek istiyorum” dedi.

Buna rağmen başta sosyal medya olmak üzere, çeşitli mecralarda sanki vekil adayı olmak istiyormuş da, AK Parti aday göstermemiş gibi algı operasyonu çekilmek istendi.

Bu hususta, bendeniz de “Sekmen niye vekil adayı olmamalı” başlıklı bir yazı kaleme alıp, gerekçelerimi tek tek sıraladım.

Aklın yolu bir…

Mehmet Sekmen gibi son derece aktif ve üretken bir isim, Erzurum’a belediye başkanı olarak çok daha yararlı ve verimli olacaktır.

Zaten vekil adaylığı niyeti yoktu da, ola ki kazara aday edilseydi Sekmen’e değil, Erzurum’a yazık olurdu.

Pekii aynı durum Vali Okay Memiş ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı için de geçerli miydi?

Hayır…

Memiş de, Çomaklı da siyasete ve vekil adaylığına sıcak bakıyorlardı, hatta gönülleri de bu cihette akıyordu zaman zaman…

Lakin her ikisi de vekil aday adaylığı için istifa etmediler.

Yazılıp çizilenler gibi cesaret edemediklerinden yahut da adaylığa layık görülmediklerinden değil.

Ankara, daha doğrusu AK Parti, Vali Memiş’e de Rektör Çomaklı’ya da mealen, “…bu ülkenin ve şehrinizin sizlere bulunduğunuz makamlarda ihtiyacı var” dedi.

Kanaatimce, son derece isabetli bir yaklaşım…

Çünkü gerek Vali Memiş, gerekse Rektör Çomaklı, Erzurum’a adam akıllı hizmetler sunan ve bu şehir için olağanüstü çaba harcayan isimlerdir.

Netice?

Netice şu:

Erzurum’da özellikle son beş altı yıldan beri gerek kamu yönetiminde, gerek yerel idarelerde, gerekse devlet-millet ilişkisinde, başka şehirlerin gıpta ile takip ettikleri bir uyum ve dayanışma devam etmekte.

Hele şu sıkışık zamanda bu ahenge bir halel gelecek olsaydı, “nazara geldik” derdik.

İyi ki de, bu üçlüden üçü de görevlerinin başında…

Daha yapacak çok işleri ve bu şehre kazandıracakları nice artı değerler var.

Bir iddiam var:

Gerçi Vali Okay Memiş ve Rektör Çomaklı için çok da mümkün değilse de bu üçlü, Erzurum’da beş yıl daha aynı seviyede hizmet etseler, yürekten inanıyorum; şehir çağ atlar…

Ne Okay Memiş rutinde amel kılan bir vali…

Ne Ömer Çomaklı kampüs mahkumu bir rektör…

Ne Mehmet Sekmen “imkanımız yok ne yapalım” diyen bir belediye başkanı…

Tayyip Bey’in yeniden başkan seçildiği bir Türkiye’de, Erzurum’da da bu üçlü, tıpkı kanatlanıp uçacak olan Türkiye gibi şehrimizi şahikayla buluşturur.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halisdemir 25 Mart 2023 09:12

    sayın cumhurbaşkanımız kampüse bir gelse anında gereğini yapıp el çektirir kampüs rezalaet durumda pislik içinde. bir hastaneye gidin inanın hayvan hastanesi çok çok daha temiz. özellkle jhayvan hastanesi müdürüne telekkür ederim araştırma hastanesinden kat kat itizamlı ve tertemiz.. 60 yılın en başarısız atatürk üniversite tektörü. sekmen ie erzurumı parsel parsel satan bir belediyeci en son yoncalık gibi erzuruma mal olmuş yeri benzinlik yaptı adeta katletti. şehrin tarihini bile yıktılar. Allah bunlardan bu aziz memleketi korusun. Kötülükleri yollarına gelsin. Yoksa deprem oöadan bu sehir yok olup gidecek.

  • Erzurumlu Dadaş 21 Mart 2023 06:26

    Üçü de yukarıdan sinyal almadılar eğer alsalardi istifa ederlerdi. Sayın Sekmen ve Sayin Valimiz , Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar seçilirse bakan olma durumları olabilirler, Sayın Çomaklı da Yüksek Öğretim Kurulu başkanı olabilir. Tabii bu benim görüşüm. Yine de haklarında hayırlı olsun.

  • Gali sari 20 Mart 2023 14:17

    İNŞAALLAH .Artık bu şehir daha fazla göç vermesin. Erzurum da Nerde ise Erzurmlu kalmadı. mutlaka durdurulması lazım.

  • Levent Sütçü 20 Mart 2023 08:48

    sayın valimizi bir tarafa çıkacak olursak öbür sayın ikisinin yapacağı daha önemli işi herhalde İlimizin GSMH sını 2000-2500 dolarlara, nüfusunu da 700 bin seviyesine düşürüp Büyükşehir statüsünü kaldırmak olabilir diye düşünüyorum.