Çetelere geçit yok

Derya DOĞAN - Palandöken

Tefeciler ve organize suç çeteleri her defasında farklı isim ve kılıf altına girmesine rağmen yine de polisten kaçamıyorlar.

Erzurum Emniyet’i, geçmişte olduğu gibi günümüzde de suç ve suçluya göz açtırmıyor. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere, terör örgütlerine karşı sürdürülen amansız mücadele, eş zamanlı olarak da tefecilere ve organize suç çetelerine karşı veriliyor.

ZORLU GÜNLERİ FIRSATA ÇEVİRİYORLAR!

Biraz pandemi şartlarının daha çok da ekonomide yaşanan sıkıntıların getirdiği yük ne yazık ki, ülke çapında olduğu gibi Erzurum’da da, başta tefecilik olmak üzere çeşitli suçların artmasını sağladı. Bankaların müşterilerine karşı aşırı ağır koşullar ileri sürmesinin bir sonucu olarak türeyen tefeciler, zor durumda olan özellikle esnafın kanını emiyorlar.

KENDİLERİNİ ÇOBANSIZ KÖYDE ZANNEDİYORLAR!

Bununla birlikte bu tür süreçlerde, organize suç çeteleri de etrafta kol gezmeye başlıyor. Uyuşturucudan tutunuzda, haraç, gasp, hürriyeti tahdit ve daha nice insan onuruna dokunan suçları işleyen çeteler, zaman zaman kendilerini çobansız köyde zannediyorlar.

GÜVENLİK GÜÇLERİ PES ETMİYOR

Lakin kazın ayağı hiç de öyle değil… Başka şehirlerde olduğu gibi Erzurum’da da polis, jandarma, MİT ve diğer ilgili birimler bu suç çetelerinin tepelerine binip ümüklerine basıyor. Dikkat ettiyseniz Erzurum’da son beş yıl içerisinde irili ufaklı onlarca suç şebekesi çökertildi, onlarca tefeciye operasyon yapıldı ve tonlarca uyuşturucu ele geçirildi, yetmedi PKK ve FETÖ’ye ölümcül darbeler indirildi.

ERZURUM SUÇTAN ARINDIRILIYOR

İşte son yapılan operasyon… Erzurum polisi aylar süren fiziki ve teknik takiplerin ardından, Erzurum merkezli bir çalışma yaptı ve Abdi çetesi diye halk arasında korku salan organize suç örgütünü çökertti. Örgütün onlarca mensubu suç delilleriyle birlikte yakalanıp adalete teslim edilirken bir çok örgüt mensubu da aranmakta… Evet; bu da gösteriyor ki, bir yanda artan suç ve suçluya rağmen güvenlik güçleri de verdikleri amansız mücadeleyle, bu kesimlere göz açtırmıyor, yaptıklarının yanlarına kar kalmasına izin vermiyor.

VATANDAŞ DA GÖREVİNİ TAM YAPMALI

Ancak tam da bu noktada çok önemli bir hususun altını kalınca çizmeden geçmemeliyiz. O husus da şudur: Tamam; güvenlik güçleri canları pahasına bu suç örgütleriyle mücadele ediyor, her seferinde de yakalayıp adalete teslim ediyor ama gelin görün ki yargı sürecinde, o çetelerden mağdur olmuş kişilerin peç çoğu davasından vazgeçiyor, ya da ifadesini değiştiriyor. Hal böyle olunca da çetecilerin ekmeğine yağ sürülüyor! Önce şikayetçi olup sonra da şu ya da bu sebepten ötürü şikayetini geri çekenler yüzünden, yeniden başka isim altında yeni suç çeteleri vücut buluyor. Bu da, yapılan operasyonları zaafa uğratıyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.