Gerçekten Çat Belediyesi’nde kim haklı kim haksız?

Çat Belediyesi, son mahalli seçimde CHP’den AK Parti’ye geçmişti.

Bu seçim, CHP adına “çok büyük bir kayıp” olurken, kuşkusuz ki AK Parti için de ciddi bir “zafer”di.

Çünkü Erzurum gibi “AK Parti’nin kalesi” olan bir şehirde, CHP’ye belediye kaptırmak çok da sineye çekilecek bir sonuç değildi.

Bu meselenin bir yanı; gelelim esas konuya…

Malumunuz, bir süreden beri sosyal medya üzerinden Çat’ın AK Partili belediye başkanı Melih Yaşar’a dönük bir haysiyet infazı yapılmak isteniyor!

Yapan da yabancı değil!

Çat’ın bir önceki dönem başkanı olan CHP’li Arif Kılıç’ın işe aldığı başkan yardımcısı Mazhar Özdemir…

Başkan Melih Yaşar, belediyeyi devraldıktan sonra, haklı olarak daha iyi verim almak için bir dizi çalışma yaptı.

İşte o çalışmalardan biri de, belediyeden maaş aldığı halde işini düzgün yapmayan hatta neredeyse belediyede çalışmadan maaş alan kimselere yönelikti…

Dört kişi tespit edildi.

O dört kişiden biri de, başkan yardımcısı Mazhar Özdemir’in oğlu çevre mühendisi Ufuk Özdemir’di.

Başkan Melih Yaşar, kendi yardımcısının oğlu başta olmak üzere, o dört kişinin işine son verdikten sonra, olanlar oldu…

Bugüne kadar Melih Yaşar için tek kelime bile olumsuz bir ifadesi olmayan hatta sosyal medyada yolsuzluk diye sıraladığı işlerin hepsinin altında imzası ya da rızası olan Mazhar Özdemir başladı bağırmaya:

Çat Belediyesi’nde yolsuzluk var!” diye…

Oğlunun işine son verilinceye kadar, başkan yardımcısı olduğu belediyede yolsuzluk görmeyen CHP’li Mazhar Özdemir, ne zamanki Melih Yaşar çıkarına dokundu, anında “yolsuzluk yapan başkan” oldu!

Tam bir maskaralık ve samimiyetsizlik…

Melih Yaşar, şu son beş on gün içinde mi yolsuzluk yaptı ki, sen neredeyse iki seneden beri, başkan yardımcısı olarak olup bitenleri izlemekle yetindin?

Aynı soruyu tersten soracak olursak…

Mazhar bey, Çat Belediye Başkanı Melih Yaşar, oğlun Ufuk’un işine son vermemiş olsaydı, sen yine de çıkıp sosyal medya üzerinden başkanın yolsuzluk yaptığı iddialarını gündeme taşıyacak mıydın?

Çat’ın bir önceki CHP’li Belediye Başkanı Arif Kılıç, “kendi çalışma ekibimi kuracağım” diyerek, hem Mazhar Özdemir’i kendine yardımcı olarak işe almış, hem de Mazhar Özdemir’in oğlu Ufuk Özdemir’i…

Olabilir…

Hakikaten bunda bir sorun yok…

Aynısını AK Partili belediyeler de yapıyor.

Sorun şu:

Samimiyetsizlik…

İnandırıcı olamamak…

Hiç kimsenin işsiz kalması ya da ekmeğinin olmaması kati suretle savunulacak bir durum değildir.

Ufuk Özdemir’in iş akdinin feshedilmesi yerli yerinde miydi değil miydi, bu bahsi diğer…

Lakin Ufuk’un babası yani aynı belediyede hala başkan yardımcısı olan Mazhar Özdemir’in, tamda oğlu işten çıkarılır çıkarılmaz feryat figan “belediyede yolsuzluk var” demesi, en hafif şekliyle inandırıcılıktan fersah fersah uzak bir sayıklamadır.

Bir de şöyle bir durum var:

Şayet Çat’ın AK Partili belediye başkanı Melih Yaşar, sırf siyasi saiklerle kendinden önceki CHP’li başkan olan Arif Kılıç’ın işe aldığı insanların işine son verecek olsaydı, diğer çalışanlar niye hala işlerinin başında?

Melik Yaşar vicdan sahibi biri; öyle olmasaydı eğer anında kendi hakkında ağır suçlamalarda bulunan yardımcısını soruşturma bitene kadar açığa alabilirdi.

Bunu yapmadı.

Belli ki Melih bey kendinden emin…

Mazhar Özdemir, işine son verilen bir evladın babası olarak, bihayli de sınırları zorlayarak, yarın arkasında duramayacağı iddiaları sıralayıp durdu.

Hukuk dilinde olmasa bile siyaseten buna hezeyan denir…

Oğlum belediyede çalıştığı sürece sen çok iyi bir başkansın, oğlum belediyeden kovulursa sen çok kötü ve yolsuzluk yapan bir başkansın.

Kim ki yolsuzluk yapmışsa mutlaka en ağır biçimde hesabı sorulsun; itiraz eden namerttir…

Lakin kim de sırf çıkarının hilafına bir karar alındı diye, anında tezvirata ve iftiraya başlıyorsa, o da yargı önünde hesap vermelidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Poyraz Dadaş 24 Ocak 2021 01:54

    Mazhar Özdemir Gecmis dönemlerde yapilan Temizlik personeli İhalelesini kime nasıl verdiğini de açıklasın hiç alakası olmayan kişilere ihaleler verildi kılıfina uyduruldu Güngör Tanas Bey sizde ihale aldınız mı acaba geçmiş dönemlerde

  • Güngör Tanas 22 Ocak 2021 20:53

    Melik Yaşar benimde kızımın işine son verdi geldiğinden beri 20 işçi işinden eti yerine sabıkalı devlet memurluğundan atılan akrabasını ve sabıkalı amca çoçuklarını işe aldı peki Kızım işletme mezunu hergün işine giderdi gelirdi isterseniz belediyenin kamera kayıtlarına bakın ama işealmış akrabaları işe hiç gitmeden aylık alırlar sabıkalarıda dam vurmak değil hırsızlık yüz kızartıcı suçlar Mashar beyin iddaları doğrudur belediyeciliği iyibilir Melik yalan söyler içişleri bakanlığında Müfetiş incelediğinde yolsuzluğu çıkar zaten halen devam eden sahte rapor ve davası var heram helal bilmez bence yolsuzluk vardır