EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2011 13:08

YENİPAZAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM PROĞRAMLARI DEVAM EDİYOR

YENİPAZAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM PROĞRAMLARI DEVAM EDİYOR

2011 Yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bayanlara vaaz proğramı düzenledi.İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Kur an Kursları nda görev yapan bayan din görevlileri İlçe merkezi Çarşı Camiinde 14 Nisan 2011 Perşembe günü öğleden sonra saat 14.00 da  düzenlenen vaazda yoğun katılım olurken, Yenipazra Müftüsü Mustafa AYDIN, sağlıklı bir neslin temelini ancak bilinçli annelerin atabileceğini bu nedenle bayanların eğitimine daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Yenipazar İlçe Müftülüğü, ilçede cami dışındaki insanlara ulaşmak için konferansların yanında bayanlara yönelik irşad hizmeti başlattı. İlçe kız kursu öğreticisi Sabiha CENGİZ’in katılımıyla İlçe Çarşı Camiinde vaazı nasihat proğramı düzenlemiştir. Özellikle Hz. Peygamberin Merhamet eğitiminden bahseden hocahanım aynı zamanda  sinevizyon gösterileri ile bilgilendirmiştir.

İnsanların sürekli şikayetçi olduğu yozlaşmanın, kişilerin doğru bilgiyi ulaşamamasından, resmi kanallardan değil, gayri resmi kanallardan öğrendikleri için yaşandığını belirten Yenipazar Müftüsü Mustafa AYDIN, bu programla bayanlarında Hz. Peygamberin merhametini bilmeye hakları var dedi. Bu faaliyetlerin önümüzdeki sene daha geniş kapsamlı yürütüleceğini, belirten Müftü Aydın Bu eğitimlerde köylerde yaşayan 15 yaşından 60, 70 yaşına kadar tüm bayanları bekliyoruz. Zira bir kişinin yetiştirilmesini; bir bayanın yetiştirilmesiyle bir ailenin kurtarılabileceğine inanıyoruz. Toplumun her ferdini yetiştiren annelerimizin dini bilgilerle mücehhez olması, yanlışlardan ve hurafelerden arındırılmış, doğru din bilgisini her yaştan vatandaşımıza kapsamlı bir şekilde anlatabilmek için böyle faaliyet başlattık. Büyük ilgi gördü. Eğitim faaliyetlerine katkı sağlayan herkese teşekküre diyoruz dedi.