EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2011 13:02

Gemerek İlçesine Merhamet Rüzgârı Esti

Gemerek İlçesine Merhamet Rüzgârı Esti

14-20 Nisan 2011 tarihlerinde kutlanan 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası’nda Gemerek İlçe müftülüğü  “2011 yılı Kutlu Doğum Haftası” ve “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” çerçevesince,  14.04.2011 tarihinde konferans düzenledi. Konferans Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cemal AĞIRMAN tarafından verildi.

 

Gemerek İlçesi Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa başta Gemerek Kaymakamı Adnan TEZCAN, Gemerek Belediye Başkanı İrfan SAĞIRKAYA, daire amirleri, basın ve yoğun bir halk katılımı oldu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan program Sızır Köprübaşı Camii İmam Hatibi Ramazan KAYA’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

Katılımcılara açılış konuşmasını yapan Gemerek İlçe Müftüsü Yusuf GENÇ “Hafta boyunca İlçe Müftülüğümüzce gerçekleştirilecek etkinliklerle, Hz. Peygamber’in şefkat ve merhametini anlatmak, merhameti bütün boyutlarıyla toplumumuzun gündemine taşımak, kişide ve toplumda merhamet duygusunu güçlendirebilmek, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşmak, Hz. Peygamber’in izinde fiilî bir merhamet seferberliği başlatmak, merhameti hayatın her alanına dahil etmenin gereği ve imkanının tartışılması ve bu çerçevede yapılabileceklere zemin hazırlanmasını hedeflemekteyiz” dedi. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden GENÇ “Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin. hadisi ile sözlerine son verdi.

 

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana teması “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu sinevizyon gösterisinin ardından konuşmacı olarak kürsüye çıkan Prof.Dr. Cemal AĞIRMAN konferansını slâyt gösterileriyle anlattı. Prof.AĞIRMAN konuşmasında “ Biz İslam’ın Merhamet donelerini yegane örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed a.s dan alıyoruz. Yüce Allah, Elçisi Muhammed Aleyhisselam’dan sonra ondan daha nazik, daha kibar, daha merhametli, daha vefalı, daha güvenilir, daha adil, daha dürüst, daha ahlaklı ve daha duygudaş bir insan yaratmamıştır. Çünkü o dünyaya model olarak gönderilmiştir. Bütün insanlığın her zaman her çağda uyabileceği en güzel ve en ideal örnekti. Bu yüzden modelliği davranış ölçüleri sadece evrensel değil, aynı zamanda kıyamete kadar da geçerli olmalıydı.”  dedi. Konuşmasına “merhametin kaynağı, İnsanların merhamet duygusunun yansımaları, Allahın merhamet sıfatının yansımaları, merhamette amacımız, çocuklara, anne ve babaya merhamet, karı-kocanın birlerine merhameti, diğer insanlara merhamet ve hayvanlara merhamet” konusunda canlı örnekler veren AĞIRMAN katılımcılara daha çok merhamet dileğinde bulundu.

 

Program daha sonra İlçe Müftüsü Yusuf GENÇ tarafından katılımcılara  gül ve hediye kitap dağıtımı ile sona erdi.