GÜNCEL Haber Girişi : 20 Temmuz 2009 06:29

Van'daki Kürtçe vaaz TRT'den yayınladı

Van'daki Kürtçe vaaz TRT'den yayınladı

Miraç Kandili sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Van Müftülüğü, Van'da ortak program yaptı. Hz. Ömer Camii'nde yapılan özel program Kürtçe gerçekleştirildi. Yatsı Namazı'ndan sonra başlayan programda ilk önce din görevlisi 15 dakika Kürtçe vaaz verdi. Din görevlisi Kürtçe vaazında Miraç Gecesi'nin kutsiyetini ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıkışını anlattı.

Kısa vaazdan sonra müftülük personeli Kuran-ı Kerim okudu. Ardından müftülük personelleri Evliya Çelebi'nin Hazreti Muhammede metih ve sena eden mevlitten Kürtçe beyitler ile Kürtçe ilahi ve kasideler okudu. Van'da camide ilk kez verilen Kürtçe mevlidi dinlemeye gelen vatandaşlar, bu kutlu gecede ellerini yüce Allah'a açarak dua etti.

Kandil programında camiye sığmayan vatandaşlar için dışarıda sergiler serildi. CANLI Yayın caminin önünde kurulan dev ekrandan yansıtıldı.

Bu yılın başında TRT Şeş'in yayın hayatına başlamasıyla Doğu ve Güneydoğu illerindeki camilerde özel gecelerde Kürtçe mevlit okutulmaya başlandı. Mevlid kandilinde Diyarbakır Ulu Camii'nde okutulan Kürtçe mevlidi canlı olarak veren TRT Şeş, Regaib Kandili'nde ise Siirt'in Baykan İlçesinde Ziyaret Beldesi'nde bulunan Veysel Karani Camii'nde yayın yapmıştı.