GÜNDEM Haber Girişi : 06 Eylül 2023 23:39

Vali Çiftçi, semt pazarında esnaf ve vatandaşı dinledi

Vali Çiftçi, semt pazarında esnaf ve vatandaşı dinledi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, esnaf ziyaretlerinin ardından bu kez de Yunus Emre Mahallesi'nde kurulan semt pazarını gezdi.

Haftanın Salı günü kurulan 'Salı Pazarı'nda bütün tezgahları dolaşan Vali Çiftçi, alış-veriş üzerine pazarcı esnafı ile vatandaşlarla sohbette bulundu.

Kendisine gelen istekleri de dinleyen Vali Çiftçi, taleplerin karşılanması konusunda gerekli mercilere talimatlarda bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 07 Eylül 2023 10:51

    Sayın Valim, bu yaptığınız mutat ziyaretler. Burası, açlık sınırının altında yaşayan,halkın yüzde on beşinin ihtiyaçlarını aldığı veya alamadığı yerler. Bir de marketler var ki burasının üç katı. Bu iki yer, ülke insanının nasıl sosyal uçurumlarla birbirinden ayrıldığının en iyi göstergesi. Marketten alışveriş yapanlar da milli gelirin yüzde ellisini alan yüzde onyedilik bir kesim. Benim gibi, bu devlet-i aliyye, 36 yıl hizmet etmiş, emekli bir, lise branş öğretmeni de yıllardır yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bu reva mı ?.. başta siz ve yukaridakiler bunu neden görmüyorsunuz ? .. idareciler halen saltanat sürüyorlar ve bundan da hiç taviz vermiyorlar, neden ?.. iderecilerin görevi halkı mutlu, huzurlu, refah içerisinde yaşatmak değil mi ?.. Dolgun maaşlar, lüks : giyim, kuşam,yeme-içme, yazlık, kışlık tatiller, debdebe, şaşaa, şatafatlı bir hayat. Mesela ben bir kere olsun yazlık tatil yapmadım. Bu imkan bana sağlanmadı. Demek biz insan değiliz ki bu bize layık görülmedi. Temmuz'da kademeli olarak maaşlara; 10,20,30,40 ₺ artış yapılırken neden bana 3100 ₺ artış yapıldı. Benim arabam, içkim,oyunum yok. Eve lazım olanın kalitelisini değil market market sorarak ucuzunu alıyorum. Daha kış gelmedi, hele yakıt başlamadı. O zaman bize verilen bu maaşla ne yapacağız. Bize insanca yaşama hakkı yok mu. ? .. 36 yılda elimden onbine yakın öğrenci geçti. Üniversiteye giren tüm ogrencilerim profesör oldu. TSK ' hepsi general, yargıda hepsi 1. sınıf hakim, mühendis, doktor ,öğretmen. Hemen her meslekten öğrencilerim var. Biz bunlara, vatana, millete hizmet etmeyi öğrettik, böyle yetiştirdik. Biz hata yapmadık. Ama kendilerine gelince kepçeyle, neden bize çay kaşığı ile veriliyor ? .. milli gelir adil dagitilmalidir, bu sosyal devletin gereğidir. Ama bizde uçurum var. Hz. Ebubekir (R.A) halife olunca, İslamiyet genişlemiş üç kıtaya yayılmıştı. Oluk oluk ganimet geliyordu. Kendisine şura heyeti, "sana ne kadar maaş verelim ya halife"dediklerinde, "halkın aldığı, yaşadığı ücret ne ise onu verin" buyurdular. Yani bugünkü asgari ücret. Bunların yolunda olanlarin da böyle olması gerekmez mi ? .. bizim önderimiz, rehberimiz, Hz. Muhammed (S.A..v) gibi olup öyle yaşamak gerekmez mi?. Bu lüks bu israf bu tüketim çılgınlığı neden, niye ? .. ibni Haldun, usttekilerin harcamaları arttıkça,alttakiler sıkıntı çeker demiş, ne güzel demiş. Sayın Valim, bunları yukaridakilere anlatın, ulaştırın. Bu halkı daha fazla yipratmadan bu hayat şartlarına lütfen çözüm bulsunlar. Sayın Valim, şehrimize hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Bu şehre hizmet etmiş valilerimizin ikbali hep açık olmuştur. Darısı size. Sayın Valim, yazılacak çok şey var. Ama biz muhtasar kıldık. Selam ve saygılarımla. Hoşça kalınız. Allah'ın ( C.C.) yardımı, inayeti üzerinizden hiç eksik olmasın. Âmin, Âmin ! ..