EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2011 12:38

VAKFIKEBİR DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU YAŞANDI

VAKFIKEBİR DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU YAŞANDI

Vakfıkebir İlçe Müftülüğümüze bağlı Bayan Kur’an Kursları öğreticileri, Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle muhteşem bir program düzenlediler.

Hz. Peygamberin doğum yıldönümü anasına düzenlenen program, 14 Nisan 2011 Perşembe günü saat. 13.30’da Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, basın mensupları, Bayan Kur’an kursları öğretici ve öğrencileri ile çok sayıda bayan vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Havva İnce’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim’in mealini ise öğrencilerden Ülkü Bıyıklı okudu. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsiye davet edilen İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki temasının Hz. Peygamber ve Merhamet olduğunu ifade etti. İnsanın, bütün yaratılmışların en hayırlısı olduğunu ifade eden Müftü Tokdemir, “İnsanların en mükemmeli, hayırlısı da Allah ın Kulu ve Rasulü Hazreti Muhammet Mustafa (sav) dır. Alemler için rahmet olarak gönderilen yüce peygamber (sav) i tanımak, O na uymak bu mutluluğa erişmenin biricik yoludur dedi.  Allah’ın, Hz. Peygamber (sav) i rahman ve rahim sıfatıyla sevdiğini ve kullarına da sevdirdiğini ifade eden İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, “Hz. Peygamber (sav) bir pınardır. İnsanlığın susuzluğunu gideren bir berraktır. İnsanlar kabiliyetleri nispetinde bu kaynaktan nasiplenir.” diye konuştu.

Müftü Tokdemir’in, konuşmasının ardından, sahneye çıkan İlçe Müftülüğüne bağlı Bayan Kur an kursu öğrencileri, slâyt ve müzik eşliğinde okudukları şiir, naat ve ilahilerle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar.

 

Haber: www.mithatgudu.com