EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2011 12:32

AKSARAYDA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

AKSARAYDA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

İl Müftüsü İlhan Aydın ve beraberindeki heyetten “Kutlu Doğum Haftası” ziyaretleri

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta “Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını anlatmak onu örnek almak her müslümanın görevidir.”

Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü “Kutlu Doğum Haftası, Ümmeti olduğumuz Peygamberimizin bu hafta münasebetiyle hangi yönü olursa olsun örnek alacağımız bir haftadır”

Aksaray Vali Yardımcısı Fikret Zaman “Peygamber efendimizin doğumu olan bu haftayı en güzel şekilde idrak etmek, yaşamak bizim vazifemizdir.”

Kutlu Doğum Haftası tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İl Müftüsü İlhan Aydın, Müftü yardımcısı Dr.Süleyman Koyuncu, Şube Müdürü Bahtiyar Şahin, Fatih Camii imamı Mehmet Türk, Kurşunlu Camii İmamı Mehmet Sarıkaya ve Siteler Camii İmamı Bilal Coşkun Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’yı, Aksaray İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’yü ve Vali Yardımcısı Fikret Zaman’ı makamında ziyaret ettiler.

width=

İl Müftüsü İlhan Aydın ziyaretle ilgili açıklamasında şunları söyledi “Kutlu doğum haftası münasebetiyle tüm Türkiye’de, yurt dışında, Balkanlarda, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa’da yani dünyada kutlu doğum haftası hamdolsun 1 hafta şenliklerle panellerle konferanslarla açık oturumlarla kutlanıyor.

 

Kutlu doğumun konusu biliyorsunuz peygamberimiz ve merhamet eğitimi. Yani Aleyhisselâtu vesselâmın mahlûkata mevcudata ve ümmetine şefkatini merhametini dile getirmek için hem kitaplar dağıtıyoruz hem diğer bu manada değişik eserlerle bütün kardeşlerimizi bu hafta sadece peygamberimizi düşünmek onun hatırasını yad etmek onun getirdiği mesajı anlamak Kur-an’ı iyi okuyup Müslümanların birbirlerine sevgi ve saygıyla nasıl bir bütünlük arz ederiz onun inşallah hayatını ve havasını teneffüs etmek üzere zatıalinizi bu vesile ile ziyaret ediyoruz.

Sayın valimizi ve diğer kurum amirlerini de bazı hediyelerde takdim etmek suretiyle hepimiz beraberiz ama ruhen de kalben de yine bir heyecanla beraber olalım diye böyle bir zamanınızı almış olduk. Hepimizin kutlu doğum haftamızın kutlu günlere vesile olmasını diliyorum. Teşekkürler ediyorum”.

Aksaray İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftasının kutlama etkiliği bayanlara yönelik konferansla başladı.

Kutlu Doğum Haftası programı, Kültür merkezinde kadınlara yönelik hazırlanan konferansla başladı. ‘Hz. Peygamber ve merhameti’ konu olduğu konferansta açılış konuşmasını İl Müftüsü İlhan Aydın yaptı. İnsanlık merhameti ondan öğrendi diyen Müftü İlhan Aydın, “Öyle bir merhamet Peygamberin ümmetiyiz ki buna şükür ve dua edelim. O Müslümanlığı yaymaya çalıştığı dönemde Taifte taşlandı ama o kabileye merhamet etti. Allah’tan taiflerleri affetmesini istedi. Uhud savaşında aynısı oldu. Savaştan sonra dualar ederek Allah’tan savaştığı kabileleri affetmesini istedi. İşte böyle bir peygamberin ümmetiyiz.” dedi.

Kuranı kerim tilaveti okunmasından sonra basına kapatılan konferansta Vaiz Sümeyra Keleş Yıldırım, kadınlara bir sunum yaptı. Ardından kız kuran kursu öğrencileri tarafınca ilahelilerle programa son verildi.