SİYASET Haber Girişi : 11 Şubat 2014 11:06

Uyuyan dev uyanacak!

Uyuyan dev uyanacak!

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu,Palandöken Bele-diye Başkan Adayı Ahmet Kazanç ve Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç ilçelerde seçim çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, “Aziziye’de termal kaynaklar sağlık ve şifa turizmine, turizm ise Erzurum’a ve Aziziye’ye kazanç olarak geri dönecek” dedi. 

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Dadaşkent ve Ilıca bölgesinde bulduğu her fırsatta seçmenleriyle bir araya gelen Resuloğlu, “Erzurum’daki termal kaynaklar için yapılan değerlendirmeler genellikle aynı: Bu potansiyel değerlendirilemiyor. Buna biz de katılıyoruz, Ilıca’daki termal zenginliğimiz değerlendirilemedi, katma değer üretir hale getirilemedi” dedi.

Ilıca’daki termal kaynakların verimli bir biçimde kullanımı ve ekonomiye kazandırılması noktasında çok özel bir proje hazırladıklarını anlatan Resuloğlu, “Bugün Afyon’da ve Kütahya’da termal tesisler çok büyük bir öneme sahip. Türkiye’nin dört bir yanından bu illere insanlar şifa bulmak için gidiyor, günlerce konaklıyor ve sonuç itibariyle o illerde ticari bir canlılık yaşanmasına sebep oluyor. Aynı kaynak Aziziye ilçemizde de bulunuyor olmasına rağmen maalesef değerlendirilemiyor” diye konuştu.

KAZANÇ; PALANDÖKEN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

MHP Palandöken Belediye Başkan Adayı Ahmet Kazanç, “Palandöken ilçesinin Erzurum’un yeni cazibe merkezi olması için her türlü mali, teknik ve sosyal imkanı sonuna kadar değerlendireceğiz” dedi. 

MHP Palandöken Belediye Başkan Adayı Ahmet Kazanç, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Gün boyunca esnaf ve işyeri ziyaretleri gerçekleştiren Kazanç, akşamları ise, ev toplantılarında seçmenleriyle bir araya geliyor.

Kazanç, 30, Mart’tan sonra hem Erzurum, hem de Palandöken ilçesi için yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, “30 Mart’tan sonra Allah’ın izniyle Palandöken ilçemiz kalkınma, gelişme ve değişme yolunda ilk adımı MHP kadroları ile atmış olacak. Erzurum’un gözbebeği durumundaki ilçemiz, bizim dönemimizde inşallah cazibe merkezi olma niteliğine kavuşacak” diye konuştu.

ÖZKILIÇ: GECEKONDU SAHİPLERİ BORÇSUZ EV SAHİBİ OLACAK

MHP Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, “Yakutiye’de gecekondu ıslahı ve kentsel dönüşüm açısından bir milat yaşanacak” dedi. 

MHP’nin Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, Erzurum’un en hareketli nüfusuna sahip olan Yakutiye ilçesindeki seçim çalışmalarını sürdürüyor. Nurullah Özkılıç, aynı zamanda Erzurum’un gecekondu yoğunluğu bakımından zirvenin sahibi olan Yakutiye ilçesinde önceliğin gecekondu ıslahı ve dönüşüm projelerine verileceğini açıkladı. Şehitler, Dağ Mahallesi, Gaziler, Aziziye, Mecidiye, Aşağı ve Yukarı Sanayi mahalleleri, Mahallebaşı ve Veyisefendi gibi Erzurum’un eski yerleşim birimlerinde halen daha başlıca sorunun kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Özkılıç, “Bu ve buna benzer mahallerimiz maalesef yıllardır kentsel dönüşüm taahhütleriyle oyalanmaktadır. Batıda birçok belediye bu işin üstesinden gelmiş, binlerce gecekondunun yerinde son derece modern ve şık konutlar inşa edilmiştir. Erzurum’da ise, plan ve programlamadan uzak üç-beş konutla kentsel dönüşüm yapıldığı iddia edilmiştir. 

Böyle bir dönüşüm olmaz, gecekondu ıslahı böyle yapılmaz. Gecekondu sahiplerinin yeni bir konut sahibi olabilme adına bankalara borçlandırıldığı, yapı ve arsa bedellerinin komik denilebilecek rakamlarla ücretlendirildiği bir anlayışın adı kesinlikle kentsel dönüşüm olamaz. Kaldı ki, adını saydığımız bu bölgelerde yapıldığı iddia edilen dönüşüm ortadadır. Kimse halinden memnun değil, tam tersine dönüşüm mağdurudur” diye konuştu.