EKONOMİ Haber Girişi : 30 Temmuz 2011 03:16

Ukrayna Uyruklu Anna Ayça İsmini Aldı

Ukrayna Uyruklu Anna Ayça İsmini Aldı

İslam dinini seçerek Müslüman olan Ukraynalı Anna Piddubna, "Bu dinde huzur buldum. Çok mutluyum" dedi.

Ukrayna’da İngilizce öğretmenliği yapan Ukrayna uyruklu Anna Piddubna(27), Urla Müftülüğü’ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini bildirdi.  Urla İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde Müslüman olan Anna, ’’Ayça’’ adını aldı.

Anna’nın misafir olduğu aile üyelerinin de hazır bulunduğu merasimde Urla Müftüsü Dr. Abdulkadir KARAKUŞ, Mü’minlerin bayramı olan Cuma gününde bu merasimi yapmanın özel bir yönü olduğunu belirterek İslam dini hakkında  bilgi verdi. İslamın barış anlamına da değinen İlçe Müftüsü, Allah, Peygamber ve bütün canlılarla barışık olmanın önemini belirtti. Daha sonra Şahitler huzurunda şehadet getirerek Müslüman olan ve ’’Ayça’’ adını alan genç kadına İhtida Belgesi verildi. Yapılan dua ile de merasim sona erdi. İhtida merasimi sonrasında kendisine İlçe Müftülüğünce Kur’ an-ı Kerim ve İlmihal hediye edildi.

Ayça Piddubna, İslam dini hakkında bilgi edindiğini ve İslam dinine kendi isteği ve iradesiyle girdiğini ve bu kararından dolayı çok huzurlu olduğunu belirtti.