EKONOMİ Haber Girişi : 30 Temmuz 2011 02:56

Kozan İlçe Müftülüğünden Ramazan Mesajı

Kozan İlçe Müftülüğünden Ramazan Mesajı

Evveli Rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına kavuşmak üzeriyiz.

Bizleri çok feyizli ve bereketli olan Ramazan ayına kavuşturan Yüce Allah’a binlerce hamd, onun sevgili Rasülune de selat ve selam olsun

İlçe Müftülülüğümüz 2011 yılı Ramazan ayına tüm personeli ile hazırlanmıştır.  Ramazan ayına özel vaaz ve irşat programı hazırlanarak İlçemizin mahalle ve köy camilerinde bayanlara yönelik vaaz ve irşat yapılacaktır. İlçemiz  Müftüsü Feramuz BEYDOĞAN, yaptığı açıklamasında ,Ağustos ayına denk gelen ramazanda, oruçlu geçen süre 16 saate yaklaşacak. 31Temmuz Pazar günü ilk teravih namazı kılınacak, ilk sahura kalkılacak ve Pazartesi günüde oruçlu olacağız.

Ramazan boyunca sabah ezanları Diyanet Takvimi’nde gösterilen imsak vakitlerinde ve her camide aynı anda okunacak. İlçeye bağlı mahalle ve köy camilerinde ramazan hazırlığının yapıldığını kaydederek, teravih namazının kılınması, mukabele okunması, vaaz ve irşat hizmetlerinin sunulması konusunda gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

İlçe Müftüsü Feramuz BEYDOĞAN, vatandaşların ramazan ayında ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için imkanlar ölçüsünde namaz kılınabilecek yerlerin hazır hale getirildiğini ifade ederek, Cami ve minare hoparlörlerinin ses düzenin yapıldığını ,çocukların cemaate katılmaları teşvik edileceğini, bayanların da rahatlıkla ibadet edebilmeleri için camilerde gerekli tedbirlerin alındığını,Ramazan ayına mahsus Fitre ve Zekatın ise,ihtiyaç sahibi, öksüz, yetim,fakir ve fukaraya verilmesi gerektiğini, Fitre Miktarının en az bu yıl için 7,50TL, olduğunu belirtti

İlçe Müftümüz Feramuz BEYDOĞAN ,’’Ramazan ayının dünyanın sayısız nimetleri içinde Allah’ın lütfuna mazhar olan insanın belli bir süre zarfında bunlardan kendini uzak tutarak, bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiğini, muhtaçların halini anladığını ve paylaşmayı öğrendiğini, rahmet ve bağışlanma mevsimi olduğunu’’ bilmeliyiz dedi.

Ramazan ayın faziletini  Yüce Allah, şöyle beyan etmiştir: “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak kendisinde Kur’an’ın indirildiği aydır. Sizden her kim bu ayda bulunursa oruç tutsun.” Bakara 185.

Ramazan ayının fazileti hakkında, Peygamber Efendimiz (s.a.s.), bir hutbesinde şöyle buyurmuşlardır: “Ey insanlar! Büyük ve mübârek bir ayın gölgesi üzerinize düştü. Bu ay içerisinde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi vardır. Bu ayda Allah, gündüzleri oruç tutmayı farz kıldı, ben de bu ayın gecelerinde teravih namazını size sünnet kıldım. Bu ayda bir iyilik yapan, başka zamanlarda bir farzı yerine getirmiş gibi sevap kazanır. Bu ayda bir farzı yerine getiren kimse de, başka aylarda yetmiş farzı yerine getirmiş gibi (mükâfât almış) olur. Ramazan sabır ve yardımlaşma ayıdır, sabrın ve yardımlaşmanın mükafatı ise cennettir. Ramazan bereket ayıdır, mü’minin rızkının çoğaldığı bir aydır. Kim bu ayda bir oruçluya iftar ettirirse, onun bu davranışı günahlarının bağışlanmasına, cehennemden kurtuluşuna ve iftar ettirdiği kimsenin tuttuğu orucun sevabından pay almasına vesile olur. Oruç tutan kimsenin sevabından da bir şey eksilmez.” Mişkatü’l-Mesabih H.No:1965.


Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajını anlamak için daha çok okunduğu müstesna bir zaman dilimi olan Ramazan ayını en güzel bir şekilde idrak etmeliyiz. Ramazan ayının insanları birbirine yaklaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan mübarek bir ay olduğunu vurgulayan İlçe Müftümüz, şunları kaydetti:’’Sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği ramazan ayını milletçe idrak edeceğiz. Tüm İslam aleminin ve bütün vatandaşlarımızın güzel bir ramazan yaşamasını diliyoruz. Ramazan ayı tüm İslam âlemine hayırlar getirsin.’’

Feramuz BEYDOĞAN

Kozan İlçe Müftüsü