GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mart 2015 17:28

Türk Kızılayı Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara'da Toplandı

Türk Kızılayı Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara'da Toplandı
Türk Kızılayı Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlendi. Kurula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.
Türk Kızılayı Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlendi. Kurula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.Kurulda yaptığı konuşmada Kızılay'ın önemine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnsanların kalbine girebilmek, gönlünde yer edinebilmek çok zordur. Kızılay işte bunu başarmıştır, işte böylesine önemli bir misyonun sahibidir. Ülkemiz içinde ve dışında pek çok hayırlı işe imza atan Kızılay ne kadar güçlü olursa bizde geleceğimizi o kadar güvende hissederiz "dedi. 
"Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikemez"

Kızılayın simgesi olan kırmızı hilalin ülkede ve dünyanın dört bir yanında bayrağın dalgalandığı her yerde en sıkıntılı zamanlarda uzanan yardım elinin, umudun adı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem olur gözler hemen bu kırmızı hilali arar. Yangın olur, sel olur, heyelan olur gözler bu kırmızı hilali arar. Tüm tabi ve insani felaketlerde herkesten önce Kızılay oradır, orada olması beklenir. Herkes, her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez. Kızılay'ın böyle bir lüksü yoktur "diye konuştu.

"Kızılay'a 30 dönümlük alan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay ve Yeşilay ile ilgili yasanın Genel Kurul'da görüşüldüğünü ve Genel Kurul'dan çıktığını anımsattı. Yasanın kendisine gönderileceğini ve Cumhurbaşkanlığı makamına geldikten sonra onaylayarak yürürlüğe gireceğini ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:"Kızılayımızın şu anda bulunduğu genel merkezini biz kendisine layık bir yer olarak görmüyoruz. Kızılayı ziyaretimde, bunu gördüğümde gerçekten üzülmüştüm. O zaman gerek genel başkan, gerek yönetim kurulu üyeleriyle bunu paylaştık. Şimdi, Milli Emlak'tan yaklaşık bir 30 dönüm kadar yer tahsis edilmek suretiyle Kızılayımızın Eskişehir yolu üzerinde ihtiyaca yönelik bir projeyle, örnek bir genel müdürlük merkezine sahip olmasını istiyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum."

"Türk Kızılayı ile çok önemli hizmetlere imza atan bir paydaşız"

Bakan Müezzinoğlu, Türk Kızılayının geçmişten getirdiği misyonunu tarihi geleceğe taşımak adına önemli sorumluluklar üstlendiğini belirterek şunları kaydetti:"Bugün itibariyle bu sorumluluklarını yeni vizyonlarla zenginleştirecek bir sürece yarından itibaren adım atmış olacak. Sağlık Bakanlığı olarak Türk Kızılayı ile birlikte çok önemli hizmetlere imza atan bir paydaşız. Bu paydaşlığımızın çok daha güçlü yürüyebilmesi adına, inanıyorum ki, plazma transplantasyonu konusunda Türk Kızılayı ile birlikte yarından itibaren atacağımız adımlar, Türkiye'nin sağlık alanında veya sağlıkta ilaç endüstrisinin gelişmesi anlamında önemli bir dönemecin aşılmasına vesile olacaktır."Törenin sonunda, 10 yıldır Kızılay tarafından bakılan Pakistanlı bir çocuk yaptığı resmi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

Etiketler : kızılay
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.