GÜNCEL Haber Girişi : 22 Ekim 2009 10:12

Türk Diyanet Vakıf-Sen Giresun Şubesinden Yemekli Toplantı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Giresun Şubesinden Yemekli Toplantı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Giresun şubesi Giresun-Keşap İlçesinde müftülük personeli ve sendika üyeleri ile yemekli toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan şube başkanı Mehmet ÖKSÜZ; ?Cumhuriyetle eş zamanlı kurulan ve bu gün 110 bin personele sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığının halen bir teşkilat kanununun olmamasın üzüntü üzüntü verici olduğunu belirterek bir an önce teşkilat kanununun yasalaşması için TBMM?de grubu bulunan veya bulunmayan tüm siyasi partileri göreve davet ediyoruz?.

 

4688 sayılı sendikalar yasasının yetersiz kaldığını memura toplu sözleşmeli ve gevli sendikal hakların mutlaka verilmesi gerektiğini belirten öksüz;  mutlak hakimiyetin ve son sözün işveren ve hükümette olduğu bir ortamda sendikacılık yapmak oldukça zor ve sıkıntılı  bir iştir dedi.

Toplantıdan sonra Türk Diyanet Vakıf-Sen Giresun şubesi tarafından Keşap ilçe müftülük personeline ve din görevlilerine Keşap halı saha ve sosyal tesislerinde öğle yemeği verildi.

 

Yemeğe şube başkanı Mehmet ÖKSÜZ, şube sekreteri Kemal ENGİN, şube mali sekreteri Sezai ERİÇOK, ilçe müftüsü Mehmet GENÇ, müftülük şefi Ömer YILMAZ ve 75 din görevlisi katıldı.