GÜNCEL Haber Girişi : 21 Ekim 2009 23:24

Rus Natallia Hramyka ve John Hershey Müslüman oldu.

Rus Natallia Hramyka ve John Hershey Müslüman oldu.

Müslümanların Aile Yapısından Etkilenen Beyaz Rus Natallia Hramyka ve Amarikan Vatandaşı John Hershey(Jön Hörşi) Adana  Müftülüğüne Müracaat Ederek Müslüman Oldu.

Adana Müftülüğüne gelerek Müslüman olan  Amerikan Hava Üstünde görevli Uçak teknisyeni Kıdemli Başçavuş John Hershey(Jön Hörşi)  (Ali ) , Natallia Hramyka da (Meryem)  ismini aldı.

Müslüman olduktan  sonra duygularını açıklayan John  Hershey (Ali ); Hz Muhammed?in Veda hutbesini okudum ve çok etkilendim,İslam aile yapısını beğendim , yardımlaşma ve dayanışma gördüğüm için Müslüman bir bayanla evlenmek istedim.Alkol ve sigara kullanmayacağım,zaten kullanmıyordum.Her işime besmele ile başlayacağım.Dua edeceğim.İnşallah eşimle hacca gideceğim.Çok mutluyum.Çocuklarıma Müslüman ismi koyacağım,ben sünnetliyim.Amerikan kültüründe yeni doğan çocukları sağlıklı olmaları için sünnet ettiriyorlar? dedi.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan;?İslam dininin, bütün hak dinlerdeki inanç esaslarını özünde toplandığını ve Hz Adem(a.s) ile başlayıp Hz Muhammed (s.a.v) ile son bulan peygamberler zinciri içerisindeki bütün peygamberleri kabul ettiğini ifade ederek, dinimizde Hz İsa?nın hak peygamber olduğunu kabul etmek de şarttır ?dedi.

Daha sonra Adana Müftü Yardımcısı Mustafa Turan Johns (Ali)'ye İngilizce Kur?an Meali Natallia Hramyka(Meryem) da  Rusça Kur?an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.