EKONOMİ Haber Girişi : 04 Haziran 2010 18:08

Trabzon Eğitim Merkezi'nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Trabzon Eğitim Merkezi'nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Akçaabat İlçesi Darıca Beldesi'nde Hizmet veren Trabzon Eğitim Merkezi VII. Dönem ihtisas ile II. Dönem Tashih-i Huruf kursiyerlerinin mezuniyet törenleri yapıldı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin hizmette verimliliğini artırmak; yeni görevlere intibaklarını sağlamak ve onları daha üst görevlere hazırlamak amacıyla; teşkilat bünyesinde hizmet veren Trabzon Eğitim Merkezi'nde  2010 yılı içerisinde Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursunu tamamlayan VII. Dönem l9 kursiyer ile Tashih i Huruf Kursundan II. Dönem 20 kursiyer düzenlenen törenle belgelerini aldılar.

    Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Lokman Aktepe'nin  Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından. Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, İhtisas Kursiyeri dönem birincisi Zeki Abalı, İl Müftüsü Veysel Çakı, Din Eğitimi Dairesi Emekli. Başkanı Şükrü Öztürk ve Trabzon vali yardımcısı Cezmi Batuk birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Tasavvuf Musikisi Korosunun hazırladığı ilahiler dinleyenleri adeta mest etti. Mezun olan kursiyerlere plaket, belge ve hediyelerinin verilmesinin ardından emekli İl müftüsü Raif Korkmaz'ın yaptığı dua ile program sona erdi. Programdan sonra eğitim merkezi yemekhanesinde davetlilere ikramda bulunuldu.