EKONOMİ Haber Girişi : 04 Haziran 2010 17:51

Birecik İlçe Müftülünden YİBO Öğrencilerine Konferans

Birecik İlçe Müftülünden YİBO Öğrencilerine Konferans
Birecik YİBO öğrencilerini değişik alanlarda bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu bağlamda Birecik İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ da “Yaz Kur’an Kursları ile Genel Ahlak İlkeleri” konusunda öğrenci ve öğretmenlere konferans verdi.  
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni  İbrahim Halil AKAR’ın açılış konuşması ile başladığı programda, Merkez Ulu Camii Vekil İmam-Hatibi Mehmet Fatih KAHVECİBAŞI tarafından Kur’an-ı  Kerim okundu. Başarılı okuyuşu ile dikkatleri üzerine çeken  İmam Hatibin okuduğu ayetleri ilçe Müftüsü Mekki SOLMAZ kendine has üslubu ile meallendirdi.
İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ mealin ardından  Yaz Kur’an Kursları ile Genel Ahlak İlkeleri çerçevesinde bir konferans verdi. Müftü SOLMAZ  konferansına, Yatılı İlk Öğretim Okullarının çok önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, öğrencilerin bu misyona uygun olarak çok iyi bir eğitim ve öğretimden geçmesi gerektiğini  söyledi.
Devletin eğitimleri için tüm imkânları seferber ettiğini, mezun olduktan sonra bu imkânların iyi değerlendirilmesi gerektiğini, Devletin tüm güzel imkânlarından istifade edip sonra da Devlete düşman olmamalarını ve düşman olanların yanında bulunmamaları gerektiğini ifade etti.  Yaz Kur’an kursları ülkemizin eğitim öğretim faaliyetleri açısından görmezden gelinemeyecek kadar yaygın olan ve milyonlarca çocuğumuzun katıldığı çok ciddi, bir o kadar da ciddiye almadığımız bir gerçeğimiz olduğunu ve bu gerçeği nasıl halletmemiz gerektiğini anlattı.
 
İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ konuşmasının son bölümünde, Birecik Yatılı İlk Öğretim Okulunun hem mekân olarak uygun bir yerde, eğitim-öğretim kadrosu ile de başarılı bir grafik çizdiğini belirterek herkese teşekkür etti.