EKONOMİ Haber Girişi : 20 Ocak 2011 14:56

Tortum Müftülüğünden Kahvehane Sohbetleri

Tortum Müftülüğünden Kahvehane Sohbetleri

Halkın dini bilgi ihtiyacını birebir diyaloglarla gidermek ve toplumu ahlaki ve sosyal konularda aydınlatmak maksadıyla geçen yıl Tortum merkezde müftülüğümüzce başlatılan kahvehane sohbetleri yeniden başlatıldı.

Bölgede bir ilk niteliği taşıyan uygulama geçen yıl başlatılmış ve halkın yoğun ilgisine mazhar olmuştu. Yaz döneminde ara verilen sohbetler aşırı talep doğrultusunda yeniden başlatıldı.

13 Ocak 2011 Perşembe günü ilçe merkezinde bulunan Muhtarlar Kahvehanesi’nde yapılan sohbetde doğruluk ve dürüstlük konusunda Sahabe hayatından örnek tablolar sunuldu. Sohbetin bitiminde karşılıklı soru ve cevaplara geçildi.Konuyla ilgili bir açıklama yapan ilçe müftüsü Celal BÜYÜK; ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği bu uygulamayı yıl içerisinde belde ve köylere yayma planlarının olduğundan bahsetti ve devamla :             “ Kahvehane sohbetleri müftülük olarak benimsediğimiz cami dışı din hizmetlerinin bir parçasıdır. Amacımız halkımızla bire bir olmak sorunlarını daha yakından dinlemek ve onlara çözüm sunmaktır. Ayrıca bu tür çalışmalarımızın ilçemiz birlik ve beraberliğine de katkı sağladığını düşünmekteyiz. Vatandaşlarımız bu tür programlar sayesinde bir araya gelmekte, birbirlerini daha yakından tanımaktadırlar. Bu da kardeşlik duygularımızı kuvvetlendirmektedir”. dedi