GÜNCEL Haber Girişi : 17 Ocak 2011 01:09

Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfi Doğan dan Kiptaş Camisini Ziyaret

Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfi Doğan dan Kiptaş Camisini Ziyaret

Diyanet işleri eski Başkanı Lütfi Doğan Yeşil vadi Konaklarındaki kahvaltı programına katıldıktan sonra,   Yeşil vadi Konakları Camisini ziyaret etti.

     Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfi DOĞAN kahvaltı Programının ardından öğle namazını Yeşil vadi konakları Camii’nde kıldı. Namaza müteakip Yeşil vadi Camii Din Görevlisi Suat Olgun’un Kur’an’ı kerim okumasının ardında Lütfi Doğan, cemaate hitap etti. Doğan; konuşmasına Al-i İmran Suresinin 92. Ayetini okuyarak başladı. İyilik yapmanın önemine değinen Doğan; Kur’an-ı Kerimde Cenab-ı Hak; Siz sahip olduğunuz, sevdiğiniz şeylerden;  Size göre çok değerli olan mallarınızdan hayırlı işlerde harcamadıkça Allah katında asla iyi bir mertebye, cennete ulaşamazsınız buyuruyor. İyiliğe layık olmak için, takvaya, hayra ulaşabilmek için sevdiğiniz varlıklardan hiçbir karşılık beklemeden ihtiyacı olanlara vermelisiniz, vermelisiniz ki Cenab-ı Hakkın beyan buyurduğu bu makama, mevkiye vasıl olalım dedi.

Her insan gücü yettiği kadar infak etmeli, iyilikte bulunmalı diyen Doğan; infak etmekle insan manevi yönden Allah’ın Rızasını kazanır. Bunun üzerine daha hiçbir şey yoktur. Birde içtimai ve sosyal yönden baktığımızda aramızda fakir kalmayacak, onların seviyesini yükseltmiş oluruz dedi. Sözlerinin devamında İnfak dayanışma ve yakınlaşmaya vesile olur. İslam’ı yaşadığımız sürece bu yakınlaşma, dayanışma zirveye ulaşır ifadelerinde bulundu.
Cami içindeki cemaatin yoğun ilgi gösterdiği vaazda konuşan Doğan; Efendimiz (s.a.v) Hadisi Şeriflerini takdim etti. Allah Resulü Buyuruyor ki;” Akıllı insan o insandır ki, daima kendini kontrol eder, sorumluluğunu bilir ve kendini hesaba çeker” . Öldükten sonra yüzünü ak edecek güzellikler yapar. Ama aciz kimse, aklını kullanamayan insan nefsinin arzularına kapılır. Dünyadan iyilik bakımından eli boş gider. Bu insanda ziyana uğrayanlardan olur. Allah hepimizi muhafaza buyursun şeklinde konuştu.
 
Programın Sonunda Lütfi Doğan Camiyle ilgili Cami imam Hatib-i Suat Olgundan bilgi aldıktan sonra ayrıldı. Ziyarete eski Devlet Bakanlarında Teoman Rıza Güneri, Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, Sultanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Süleyman Erdoğdu da eşli etti.