EKONOMİ Haber Girişi : 07 Ocak 2011 00:04

Tortum İlçe Müftülüğünce Cami Dışı Din Hizmetleri Başlatıldı.

Tortum İlçe Müftülüğünce Cami Dışı Din Hizmetleri Başlatıldı.
İlçe Müftümüz başkanlığında İlçe vaizi Abdullah GÖLÜKCÜ ve Kız Kur’an Kursu Öğreticisi İlim UĞUS’tan oluşan vaaz irşad ekibi Cami Dışı Din Hizmetleri Programına başladı.

İlçe halkını dini ve ahlaki yönden bilgilendirmek, bireysel, ailevi ve toplumsal sorunlarına daha yakından vakıf olabilmek  amacıyla başlatılan programın ilk durağı ilçemiz Vişneli köyü oldu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İlçe Müftüsü Celal BÜYÜK, daha önceden hazırlanan köy dini ve sosyal hayatını takip programı çerçevesinde oluşturulan bilgi arşivi sayesinde ilçe geneli tüm köylerin dini ve sosyal durumları hakkında bilgi sahibi olduklarını bu bilgiler ve din görevlilerinden alınan aylık faaliyet raporları ışığında düzenlenen programın, gidilecek yerin din hizmetleri ve toplumsal sorunlar hususundaki ihtiyacı doğrultusunda icra edildiğini söyledi.

Vişneli programında ilk önce aile ve hasta ziyaretleri yapıldı. Maddi ve manevi sıkıntı içerisinde bulunan kişilere dini telkinler yapılarak sorunlarına İslami yaklaşımla çözüm önerilerinde bulunuldu.

Programın ikinci aşamasında köy camiinde akşam namazına müteakip vaaz yapıldı.

İlçe müftümüz Celal BÜYÜK, cami dışı din hizmetlerinin amacının; halkın bilgi eksikliğini birebir diyaloglarla gidermeye çalışmak, sorunlarına daha yakından vakıf olmak suretiyle daha etkili çözüm önerileri sunmak olduğunu söyledi.

Haber: Muhammet KARABURUN