GÜNDEM Haber Girişi : 09 Şubat 2015 01:45

TOBB okul, Aşkale Çimento yurt yaptıracak

TOBB okul, Aşkale Çimento yurt yaptıracak
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Pasinler ilçesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrenci yurdunun da kendileri tarafından yaptırılacağını açıkladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ayrancı'nın talebi üzerine ilçeye bir Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırma kararı aldıklarını açıkladı. Toplantıda, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ardından, İçişleri Bakanı Efkan Ala bir konuşma yaptı. Bakan Ala'nın konuşması esnasında, Pasinler'e yaptırılacak okul için TOBB'a teşekkür etmesi üzerine AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz da, Bakan Ala'ya okulun yanına bir de yurt ihtiyacı olduğunu iletti. Bunun üzerine Bakan Ala milletvekili Yılmaz'a,  yurdu da kendisinin yaptırması gerektiğini belirterek, "Bizde iş söyleyene kalır" dedi. 
Toplantı esnasında yaşanan  bu diyalog üzerine araya giren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Bakan Ala'ya bir not göndererek, Pasinler'e öğrenci yurdunu Aşkale Çimento olarak yaptırabileceklerini iletti. Bakan Ala da Yücelik'in bu jesti karşısında, "İşte bizim özel sektörümüz böyle hızlı. Sayın Yücelik'e çok teşekkür ediyoruz" diyerek jestinden dolayı kendisini alkışladı.
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yatırımlarının bulunduğu illerde sosyal, çevresel ve eğitime yönelik katkılarının da artarak devam edeceğini hatırlatarak, "Daha önce Aşkale ilçemizde kızlarımız okusun ve huzurlu bir ortamda barınsın diye 200 kişilik modern bir yurt yaptık. TOBB'un Pasinler ilçesinde yapacağı İmam-Hatip Lisesinin yurt ihtiyacına da kayıtsız kalamazdık"dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.