ERZURUM Haber Girişi : 19 Aralık 2016 08:20

Teröre lanet yağdı

Teröre lanet yağdı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısını lanetledi.
BAŞKAN SEKMEN TERÖRÜ LANETLEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısını lanetledi. Başkan Sekmen, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bu hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kasteden terör örgütlerini lanetliyorum. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde, büyük bir kararlılıkla, Başkomutanımızın başlattığı milli seferberlikle terör belasının kökünü kazımaya kararlıdır. Aziz milletimizin milli birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak. Terörün kökü kazınıncaya, bir tek terörist kalmayana kadar mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Puslu hava özlemiyle yanıp tutuşan kahpelerin umutlarını kursaklarında bırakarak, tüm teröristleri hainler mezarlığına gömeceğiz. Aziz Milletimiz, yıkılmaz ve çelikten örülü birlik ve beraberliğiyle terörün üstesinden gelecek azim, güç ve kararlılığa sahiptir. Karanlık emelleri uğruna askerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımıza saldıran eli kanlı kalleşler asla hedefine ulaşamayacak ve hak ettiği karşılığı kat ve kat misliyle mutlaka alacaktır. Bu vesileyle saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerimize başsağlığı, gazilerimiz ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağolsun." 

KARATAŞ: TERÖRİZM AMACINA 
ASLA ULAŞAMAYACAK
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, terörizmin amacına asla ulaşamayacağını belirterek, "Ülkemizin, sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir" dedi. 
Karataş, Kayseri 'de yaşanan terör saldırısına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, "İnsan kanından beslenen, en küçük acıma duygusuna, vicdan kırıntısına sahip olmayan şerefsiz terör cellatları Kayseri'yi kana bulamıştır. Hainler bir kez daha sahneye çıkmışlar ve Türkiye'yi yasa boğmuşlardır. Kayseri'de düzenlenen terör saldırısında canlarımız gitmiş, evlatlarımız şehit edilmiş, milli yürekler kasıp kavrulmuştur. Türkiye'yi teslim alarak yıkmak, yok etmek isteyen katiller ve destekçileri hunhar ve hayasız eylemlerine bir yenisini daha eklemişlerdir. Sonuç itibariyle 13 asker kardeşimiz şehit düşmüş, 48 kardeşimiz de yaralanmıştır. Bu korkunç ve kahredici terör saldırısına karşı milletimiz bir ve beraberdir. Ve sorumluların bulunup cezalandırılmasını, dökülen kanların yerde bırakılmamasını istemektedir. Unutulmamalıdır ki, terörizm amacına asla ulaşamayacak, Türkiye 'nin çözülmesini, bölünmesini, dağılmasını planlayan iç ve dış odaklar mahv ve imha edileceklerdir. Bundan kaçış ve kurtuluş yoktur. Terör bir insanlık suçudur. Fail ve tarafları ise insan canına kast eden, huzur ve barışa karşı gelen zulmün ve zilletin alçak taşeronlarıdır" ifadelerini kullandı.
"Ülkemizin sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir" diyen MHP İl Başkanı Naim Karataş, "Ancak Türk milleti meşum ve melun oyunları bozmaya muktedirdir. Türkiye her türlü iğrenç ve namert operasyonu göğüsleyip ezecek güç ve kudrettedir. PKK, FETÖ, IŞİD, PYD-YPG ve DHKP-C milli vakar ve namus karşısında yerle yeksan olacaktır. Bunun başka bir alternatif ve yolu kalmamıştır. Türkiye'nin milli beka ve barışını tasfiye etme cüretini gösterenlere karşı 79 milyon Türk vatandaşı tek yumruk ve tek ses hareket ederek hainlere göz açtırmayacaktır. Milli birlik ve dayanışma bağlarını daha da sağlamlaştırarak bugünleri aşmak, bu zulmeti yenmek zorunda olduğumuz iyi bilinmelidir. Türkiye terörizme karşı teyakkuzda olduğundan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi sorumlu, ahlaklı, ilkeli ve milli duruşunu sonuna kadar koruyarak devletinin ve milletinin yanında fedakarca mücadele edecektir. Kayseri'de meydana gelen terör saldırısından duyduğum derin üzüntüyü bildiriyor, terörizmi şiddetle lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Şu anda tedavi altında bulunan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

ERZURUMSPOR'DAN 
TERÖRE SERT KINAMA
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Av. Ali Demirhan, Kayseri'de bombalı araçla gerçekleştirilen ve çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüsün hedef alındığı saldırı sonrası kınama mesajı yayımladı. 
Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Başkan Demirhan; "İstanbul Beşiktaş sonrası Kayseri'de canımıza tekrar saldırdılar. Polisimize, askerimize ve vatandaşlarımıza karşı yapılan bu haince, kalleşçe saldırılar bizim içimizi yakacak ama asla bizi yıkamayacaktır. Milletçe Kayseri'de hain bir saldırıya maruz kaldık. Her kes bilmelidir ki; terörle beslenenler, onları destekleyen iç ve dış mihraklar birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır.
Alçakça, haince, kalleşçe yapılan saldırı hepimizin ciğerini bir kez daha yakmıştır. Acımız kelimelerle tarif edilemez. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değildir. Bu saldırıda Genç Fidanlarımız, Askerlerimiz, Sivil Vatandaşlarımız hayatlarının baharında kalleşliğe maruz kaldılar. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını asla unutmayacak ve affetmeyecektir. Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında dimdik ayakta duracağız.
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü olarak terörden medet umanları bir kez daha kınıyor, lanetliyor saldırıda hayatını kaybeden kahraman askerlerimize, kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." Dedi.

GÜNEŞ VAKFINDAN TERÖRÜ KINAMA
Güneş Vakfı Gençlik Kolları tarafından Kayseri'de yaşanan hain terör saldırısı kınandı. 
Yapılan kınama açıklamasında, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılarla alçak terör örgütleri geçmişte olduğu gibi bugün de karanlık yüzlerini göstermeye devam ediyorlar. Ne zaman ilerlemek, büyümek ve gelişmek için bir hamle yapsak, terör örgütleri bunu engellemek için haince saldırılarda bulunup, toplumda korku ve panik havası meydana getirerek bizleri sindirmeye, ilerlememize engel olmaya çalışıyorlar. Türkiye'mizin geleceğine yapılan bu hain saldırılar karşısında milletimiz her zaman birlikteliğini ve bütünlüğünü muhafaza etmiştir. Hain saldırıyı kınıyoruz." denildi.

ESTP'DEN KAYSERİ'DEKİ TERÖR 
SALDIRISINA SERT KINAMA
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP), dün Kayseri'de yaşanan hain terör saldırısını sert bir dille kınadı. Lalapaşa Camii önünde ESTP adına basın açıklaması yapan Başkan A. Mustafa Güvenli, hain teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. 
Platform Başkanı A.Mustafa Güvenli tarafından yapılan açıklama da şu görüşlere yer verildi: 
"Hain, alçak ve kalleş teröristler tarafından Kayseri'de askerlerimize yapılan terör saldırısı ile bir kez daha yüreklerimiz yandı. Milletimiz terör saldırılarının gerçek amacının farkındadır. Terör örgütü ve destekçileri menfur amaçlarını gerçekleştirmek için toplumsal istikrarımızı bozmak, kaynaklarımızı heba etmek ve bizleri kardeş kavgasına sürüklemek istemektedirler. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bu ülke hepimizin. Geleceğimiz için tek yürek, tek yumruk olmak zorundayız.Şunu tüm dünya bilmelidir ki; tarih nasıl şehitlerimizi unutmayacaksa, terörden beslenenleri tepki göstermeyenleri de asla unutmayacak, hain olarak not edecektir. Batı ve onun yerli uşakları ülkemizi kan gölüne çevirme gayretindeki zalimlerin yakın bir gelecekte nasıl yenildiklerini görecekler.
Biçtikleri uşak rolünü oynamayı reddeden Türkiye, emperyalist küresel güçleri rahatsız etmektedir. Bu nedenle taşeronları FETÖ, DAEŞ, DHKP-C ve bu son saldırıyı yapan PKK gibi içimizdeki hainleri ile bize ders vermeye, bizleri tekrar eski Türkiye'ye döndürmeye, dahası ülkemizi Suriye, Irak gibi parçalamaya çalıştıklarının farkındayız. Endişe etmeden biliyoruz ki, ülkenin dağları ve ovaları  terörden kalıcı bir şekilde temizlenecektir. Şehit haberleriyle yüreğimiz yanıyor içimiz acıyor. Bu acılardan devşirdiğimiz tecrübe; daha çok kenetlenmek, daha dik durmak ve güvenlik güçlerimizin yanında olmaktır."
ESTP Başkanı Güvenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Seferberlik sürecine tam destek verdiklerini belirterek, "Hainler, alçaklar bilmelidir ki başaramayacaklar. Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli Seferberliğe katılıyor ve destekliyoruz. Kendini bu milletin evladı olarak hisseden herkes bu kalleş ve hainlerin elini kırmak için görev beklemektedir. İstiklali ve istikbali kendi ellerinde olan bu milleti diz çöktüremeyeceksiniz. Kahramanlarımızı yetiştiren, vatanı için gözünü dahi kırpmayan evlatlarımızın anaları, babaları ile gurur duyuyor, acılarını paylaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da, son olarakta Kayseri'deki mel'un saldırıda şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."  diye konuştu.
Etiketler : terör
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.