ERZURUM Haber Girişi : 12 Aralık 2016 07:30

Teröre lanet yağdı

Teröre lanet yağdı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısını lanetledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısını lanetledi. 
Başkan Sekmen, konuya ilişkin yayımladığı mesajında, şu görüşlere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli birlik ve beraberliğine, istikrarlı büyümesine, ileri demokrasiye, huzur ve barışına gölge düşürmek isteyen ve dirliğimize nifak sokma girişiminde bulunanların yapmış olduğu terör eylemini lanetliyorum. Devletimiz; Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Devlet şiarıyla iç ve dış güvenlik harekâtında terörün kökünü kazımak için terörle mücadeleye büyük bir azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Dış ve iç mihrakların lojistik destekleriyle beslenen bölücü terör örgütü, her türlü kalleşliği kendisine şiar edinen diğer terör örgütleri ve satılmış vatan haini FETÖ, emniyet ve güvenlik mensuplarımız ile vatandaşlarımıza yönelik saldırılar düzenleyerek ülkemizde kaos ortamı oluşturmak için kahpeliklerine devam etmektedir. Terörün istediği şey milli birliğimizi bozmak, Yeni Türkiye'nin yükselişini engellemek ve kaos çıkarmaktır. Şu çok iyi bilinmelidir ki milli birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Dosta güven ve düşmana kurşun olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız; hainleri, vatansızları ve anne karnındaki bebeklere dahi kurşun sıkan canileri etkisiz hale getirerek, devletimizin çelikten örülü yumruğu ile hainlerin başını ezmektedir. Bu vesileyle aziz milletimiz, vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz, Ay Yıldızlı Bayrağımız ve Ezanı Muhammediyemiz uğruna şahadet şerbetini içerek şehitlik makamına ulaşan kahramanlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımız ile gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."
BAŞKAN YÜCELİK 
TERÖRÜ LANETLEDİ
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam iki farklı noktada meydana gelen ve 30'u güvenlik görevlisi 38 kişinin şehit olduğu, 150'den fazla kişinin de yaralandığı hain bombalı saldırıyı kınadı. 
Ülkeyi yasa boğan hain saldırıda şehit olan polislere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dileyen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, "Terörün dini, dili, ırkı, rengi yoktur. Terör, kelimenin tam manasıyla insanlık suçudur. Bu sebeple, bu ve benzeri terör saldırıları vicdanı olan herkesi derinden yaralamıştır. Terörün her türlüsüne karşı, mücadelenin ötesinde tam bir savaş veren ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışan hainler ve onların arkalarındaki şer güçler asla emellerine ulaşamayacaklar. Milletimiz, bu hain oyunları tersine çevirmeye muktedirdir" diye konuştu.
Terörle, krizle, kaosla Türkiye'yi çıkmaza sokmak isteyen ve her fırsatta kan akıtan terör örgütlerinin kökünün mutlaka kazınacağını dile getiren Başkan Yücelik, Türk milletinin birlik ve bütünlük içinde, üzerine oynanan her türlü hain tuzağın üstesinden geleceğini söyledi.
ERGİM BAŞKANI ÇAKIR: 
''BAŞARAMAYACAKSINIZ"
İstanbul Beşiktaş'ta 38 kişinin şehit olduğu terör saldırısını sert bir şekilde kınayan Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Alparslan Çakır, her bireyin terörle mücadelede etkin rol oynaması gerektiğini ifade ederek terörü lanetledi. 
Gerçekleşen hain saldırının tüm ülkeyi yasa boğduğunu kaydeden Çakır, terörle mücadelede her bireyin üstüne düşen görevi yapması gerektiğini söyledi. Günümüzde çoğu kişinin sosyal medya kullandığına dikkat çeken Çakır, sosyal medyada terör yanlısı kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına şikayet edilmesini istedi. Türkiye'nin hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini belirten Çakır, "Yaşanan bu olaylar karşısında hepimiz sağduyulu olmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, kenetlenmek ve terörle destekçilerine duruşumuzdan bir adım geri atmadan dik durmak zorundayız. Türkiye'nin içerisinden geçtiği bu kritik günlerde milletçe bir birimize her zamankinden daha sıkı sarılmalıyız. İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sonucu şehit olan polislerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Allahtan rahmet, ailelerine yakınlarına da sabır ve metanet diliyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür, gün sağduyu ile kenetlenme günüdür"
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.