EKONOMİ Haber Girişi : 21 Kasım 2008 15:54

Tavşanlıda Hafızlar taçlandırıldı

Tavşanlıda Hafızlar taçlandırıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde hafızlığını tamamlayan 18 öğrenci için Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nda taç giydirme töreni düzenlendi.

Kavaklı Kız Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen törene Tavşanlı Müftüsü İlyas Gümüş, Kavaklı Kur'an Kursu Müdürü İsmail Dinç, öğrenci aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan İlçe Müftüsü İlyas Gümüş, 'Kur'an kurslarının çoğalmasından rahatsızlık duyanlar olsa da ülkemizin yüzde 99 müslümandır. Diyanet hiçbir kurumun alternatifi değildir. İlçemizde birçok kursumuz var, iki adet de yatılı Kur'an kursu vardır. Bu Tavşanlı halkının Kur'an'a ne kadar değer verdiğinin bir göstergesidir. Çoğu ilde bu kadar kurs yoktur. Hem ülke genelinde hem uluslararası arenada Kavaklı Kur'an Kursu başarıdan başarıya koşuyor. Mesai mefhumu gözetmeksizin tamamen öz verili bir çalışma ile edilen bu başarılardan dolayı tüm hocalarımızı kutluyorum." diye konuştu.
 

Kurs Müdürü İsmail Dinç de, "Adı dünyada ve Türkiye'de başarılarla özdeşleşen kursumuzda, hafızlığını tamamlayan kızlarımıza taç giydirme merasimi düzenliyoruz. Hafızlık eğitimini tamamlamış olan kızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Hocalarımıza da emeklerinden dolayı teşekür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Kavaklı Kur'an Kursunu tanıtan slayt gösterisi ve hafızlar tanıtıldı. Daha sonra hafızlara taç giydirilmesiyle program sona erdi.

(CİHAN)