GÜNCEL Haber Girişi : 21 Kasım 2008 09:53

Çocuklar artık Kabe'de kaybolmayacak

Çocuklar artık Kabe'de kaybolmayacak

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı Hizmet İşlerinden Sorumlu Müdürü Osman El Mataz, bu yıl yeni bir uygulama başlatarak, hac sırasında kaybolan çocukları üç farklı yere kurulacak dev ekranlarda göstereceklerini söyledi. El Mataz, bu şekilde ailesini kaybeden çocukların daha kolaylıkla bulunacağını belirtti. El Mataz uygulamanın başarılı olması durumunda önümüzdeki yıl bunu tüm kayıp kişiler için uygulayacaklarını da vurguladı.

Üç milyondan fazla kişinin aynı anda hac görevini yerine getirdiği Kabe'de her yıl ortalama 25 bin kişi kayboluyor. Kaybolanlar arasında bin 500'den fazla da çocuk oluyor.

Bunun yanı sıra Suudi yönetimi, Arafat'a yangınlara dayanıklı çadırlar kurmayı da planlıyor. Belediye ve Kırsal İşler Bakanlığı Müsteşarı Habib Zeynelabidin 1,4 milyar Suudi Riyali'ne mal olacak proje ile hacıların güvenliğinin daha da artırılacağını söyledi. Projeye göre çadırların etrafı da duvarlarla örülecek.

Yeni projeye göre yağmur mevsiminde hacıların sellere maruz kalmasını engellemek için yağmur sularını tahliye edecek borular da döşenecek. Zeynel Abidin, hacıların ibadetlerini kolaylaştırmak için inşa edilen Camarat Köprüsü'nün ilk dört seviyesinin bitirildiğini, ilk seviyesinin hacılar tarafından kullanılabileceğini belirtti.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı da 250 kişiyi, Mekke, Medine ve kutsal mekanlarda hastanelere kaldırılan hastalarla ilgili araştırma yapmaları için görevlendirildi.

Cihan