EKONOMİ Haber Girişi : 21 Kasım 2008 02:12

Kütahya Müftülüğünden Hizmetiçi Kıraat Kursu

Kütahya Müftülüğünden Hizmetiçi Kıraat Kursu

Uludağ Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK tarafından ilimiz merkezinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara Hizmetiçi Kıraat kursu verilmeye başlandı.

18 Kasım 2008 Salı günü Bölge Kuran Kursu'nun yenilenmiş binasında saat 09.00'da açılış merasimi yapıldı.

 

Açılışta Ulu Camii Müezzin-Kayyımı Beyti Haylaz tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

 

Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Bölge Kur'an Kursu Öğreticisi Turhan Bayatlı, kursun eski ve yeni hali hakkında bilgi verdi. Büyük bir özveri ile İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü Bey'in teşvikleriyle yeni bir dizayna kavuştuğunu ifade etti.

 

Daha sonra İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nde hocam olan Mustafa Öztürk'ün kıraat konusunda Türkiye'de önde gelen kişilerden biri olduğunu, bu güzellikten İl Müftülüğü personelinin de istifade etmesi gerektiğini düşündüğü için böyle bir kursu açtıklarını, ifade etti.

 

Hasan Kamit tarafından Peygamberimizle ilgili kaside ilgiyle dinlendi.

 

 

Yard. Doç. Dr. Mustafa Öztürk ise, kendisine gösterilen bu yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Üç hafta boyunca din görevlileri ile güzel bir ortamda, Yüce Rabbimizin bizlere ilk emri "Oku" olan kitabın en güzel şekilde kıraat edilmesi için çalışacaklarını söyledi.

 

İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü tarafından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK'e günün anlam ve önemine uygun bir Kütahya Çinisi hediye edildi.  Ayrıca İl Müftü Yardımcısı Ahmet Akyıl, Kur'an Kursları Müdürü Vehbi Akşit ve Din Eğitimi ve Din Hizmetleri Şefi Osman UÇAR'a şimdiye kadar gösterdikleri çalışmalardaki katkılarından dolayı birer plaket verildi.

 

Çay ve pasta ikramından sonra din görevlileri derse başladı. Kıraat kursu 3 hafta sürecek ve 30 din görevlisi bu kursa katılacak.