EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ağustos 2010 00:14

Suşehri'nde 684 öğrenci Kur'an kursunu başarıyla bitirdi

Suşehri'nde 684 öğrenci Kur'an kursunu başarıyla bitirdi
SİVAS - Sivas'ın Suşehri ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen yaz kuran kurslarını toplam 684 öğrenci başarıyla tamamladı. Suşehri Şahinler Camii'nde yapılan programda Suşehri Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi bir konuşma yaptı.
Tanrıverdi, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl okulların tatil olmasıyla birlikte açılan Kur'an kursları büyük katılım sonucu tamamlanmıştır. İlçemizde ve köylerinde toplam 39 camimizde açtığımız yaz Kur'an kurslarımızı 684 öğrencimiz başarıyla bitirerek belgelerini almışlardır. 21 Haziran, 20 Ağustos 2010 tarihleri arasında belirlenen 3 dönem halinde ve kur esasına göre düzenlenen kurslarımızda hedefimiz Kur'an-ı Kerim'i yüzünden usulüne uygun şekilde okumak ve temel dini bilgileri öğrenmektir.
Kursumuza katılan kız ve erkek öğrencilerimize camilerimizde tertip edilen düzen şeklinde kur'an kursu verilmektedir. Kurslarımıza özellikle çocuklarını gönderen velilere bizlere bu konuda her türlü imkanı sağlayan idarecilerimize ve çocuklarımıza bu kutsal görevde yardımcı olan din görevlilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Şahinler Camii'ndeki program sonunda ilçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi yaz Kur'an kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını vererek öğrencilerle topluca fotoğraf çektirdi.