GÜNCEL Haber Girişi : 18 Ağustos 2010 23:44

Diyanet: Çalışanlar Tayinini Önlemek İçin Medyaya Başvuruyor

Diyanet: Çalışanlar Tayinini Önlemek İçin Medyaya Başvuruyor

 Diyanet İşleri Başkanlığı, tayinini beğenmeyen, bazı çalışanlarının, `tayinini önleme ve gündeme gelme arzusu içinde iyi sonuç alacağını düşündüğü için` idari yargı, siyasi ve resmi merciler ile medyaya müracaat ettiğini bildirdi.


Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan, bir ilçe müftüsünün 2009 Aralık ayında şehit cenazesinde yaptığı bir konuşma üzerine siyasi sebeplerle tayininin yapıldığı yönünde, çeşitli gazetelerde yayınlanan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.


Diyanet İşleri Başkanlığı il ve ilçe müftüleri tayinleri, ilgili mevzuat gereği her yıl Haziran döneminde toplu olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, tayinlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği`nin 11. ve 12. Maddelerindeki kriterlere göre yapıldığı belirtildi. Tayinlerde, asgari-azami hizmet süreleri, verimlilik, daha farklı bölgede hizmetine duyulan ihtiyaç gibi bir dizi performans ve hizmet gereği ölçütlerin gözetildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:


`Görev yaptığı ilçede 6 yılını tamamlayan anılan ilçe müftüsü de bu ölçütler çerçevesinde hizmetine daha fazla ihtiyaç duyulan bir ilimize il müftü yardımcısı olarak tayin edilmiştir.


Ancak, esefle ifade edelim ki tayin edildiği yeri beğenmeyen veya daha farklı bir tayin beklentisi içinde olan bir kısım görevliler, hukuki gerekçeler yerine zaman zaman daha iyi sonuç alacağını düşündüğü için idari yargı, siyasi ve resmi merciler ve medya dahil müracaat ettiği kurumun duyarlılıkları istikametinde gerekçeler ileri sürerek tayinini önleme ve gündeme gelme arzusu içinde olabilmekte, görevlilerimizin bu yönde açıklamaları medyamız tarafından da maalesef geniş ilgi görmektedir.`


Söz konusu habere ilişkin, konu edilen olayın nasıl ve ne şekilde cereyan ettiği konusunda Diyanet Başkanlığı`na ulaşan bir bilginin mevcut olmadığı bildirilen açıklamada, `Olayda sözü edilen amirler ve siyasetçiler ile böyle bir diyalog geçmiş olsa bile, bunun Haziran 2010 döneminde yapılan tayinle ilişkilendirilmesi ve bu yolla mağduriyet izlenimi verilip sonuç alınmaya çalışılması, özellikle ahlakiliği, doğru sözlülüğü ve dürüstlüğü rehber edinmiş görevlilerimizin hiç tevessül etmeyeceğini düşündüğümüz bir yol olmalıdır` denildi