EKONOMİ Haber Girişi : 09 Temmuz 2010 23:52

Siirtte Yaz Kursları Hatim Merasimi Yapıldı.

Siirtte Yaz Kursları Hatim Merasimi Yapıldı.

Okulların tatil olmasıyla birlikte 21 Haziran başlayan ve 20 Ağustos tarihinde son bulacak yaz Kur’an kurslarına katılan ve Kur’an-i Kerimi bitiren öğrenciler için hatim merasimi düzenlendi.
    

İlimiz Müftülüğüne bağlı olan Şeyh Tayyar Camiinde düzenlenen hatim merasimine aileler ile, Şeyh Tayyar Cami imam-Hatibi Murat Erdal, Ulu Cami Müezzini Nezir Obut, Yatılı Bölge Kur’an Kursu Öğretici Mesut Göztok, Kadir Camii Müezzini Fahrettin Yeşilkök ve Şeyh Tayyar Camii Müezzini Nurettin Yeşilkök’ün Kur’an ı Kerim’in son cüzündeki kısa süreleri okumaları ile başladı. Daha sonra hatim eden öğrencilerden Hazma Yeşilkök’ün okuduğu iki süre ile hatim merasimine devam edildi. Yaz Kur’an Kursuna katılan bazı öğrenciler de Fil süresinden, Nas süresine kadar olan kısa süreleri okudular. Programın hatim duasını Şeyh Tayyar Camii Müezzini Nurettin Yeşilkök okudu.

 

Hatim merasiminin ardından tüm öğrencilere dondurma ikramı yapıldı.

 

İKİNCİ KUR KAYITLARI PAZARTESİ BAŞLIYOR

     

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, 9 Temmuz 2010 tarihinde sonra eren Yaz Kur’an Kursları birinci kurunun ardından ikinci Kur kayıtlarının Pazartesi günü başlayacağını söyledi.  

 

Arvas, Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptırmak isteyenlerin İlimiz Müftülüğüne bağlı Yaz Kur’an Kurslarına İlköğretim 5. sınıfı bitirdiğine dair belge ve ailelerinin isteği doğrultusunda doldurulan dilekçe ile evlerinin yakınında bulunan cami veya Kur’an Kursuna müracaat ederek Kur’an-i Kerim ve dini bilgiler eğitimini alabileceklerini kaydetti.