EKONOMİ Haber Girişi : 09 Temmuz 2010 22:23

Birecik Kapalı Cezaevinde Kandil Programı

Birecik Kapalı Cezaevinde Kandil Programı
Birecik İlçe Müftülüğü tarafından Miraç Kandili için çeşitli programlar düzenlendi.
İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in en büyük mucizelerinden olan miraç olayının meydana geldiği gün olan Miraç Kandilinde müftülük olarak çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.
Müftü SOLMAZ, ilçede bir ilki daha yaşadıklarını, Birecik Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkûmlara yönelik bizzat kendisinin ve Cezaevi Savcısı Abdullah Metin TOROS’un katıldığı Miraç Kandili programı düzenlediklerini kaydetti. Kandil günü Saat 17.00'de başlayan programda duaların edildiğini ve sohbetler yapıldığını ifade etti.  Programda Hacı Ahmet Camii İmam Hatibi M.Akif US, Dr.Abdulkadir ERDİL Camii Müezzin Kayyımı Abdullah YAZAR ve Konak Köyü Vekil İmam Hatibi M.Fatih KAHVECİBAŞI görev aldılar.
 
Okunan mevlit ve ilahilerden bir hayli duygulanan mahkûmlar bundan böyle programlarda kendilerinin unutulmamaları temennilerinde bulundular. Mahkûmların da sosyal aktivitelere dâhil edilmesi gerektiğini, sosyal hayattan koparmamak adına usulüne uygun ve mevzuat çerçevesi içerisinde düzenlenecek olan faaliyetlerle onları topluma kazandırmanın daha yararlı olacağını ifade eden İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, ayrıca aynı akşam, ikinci katı yeni biten ve kandil münasebetiyle faaliyete açılan Merkez Âmine Hatun Camii’nde vatandaşlara yönelik Miraç Kandili programlarının yapıldığını sözlerine ekledi.