EKONOMİ Haber Girişi : 20 Nisan 2010 00:14

Siirt de Bayanlara Yönelik Kutlu Doğum Programı

Siirt de Bayanlara Yönelik Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Siirt İl Müftülüğü tarafından organize edilen etkinliklerin sonuncusu “Bayanlara Yönelik Kutlu Doğum Programı” oldu.


Çarşı camii alt kısmında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Siirt İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Feride Arslan,  “Hz. Peygamber ve Kur'an” konusunu işledi.

Siirt İl Müftülüğü Diz Hizmetleri Uzmanı Feride Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nda etkinliklerin İslam dünyası için örnek teşkil ettiğini söyledi. Arslan, konuşmasında, "Peygamber Efendimizi anmanın yanı sıra anlamamız ve anlatmamız da gerekiyor.

 

Dünyada Cenab-ı Allah'tan sonra en çok anılan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'dir. O'nu en iyi şekilde anlamamız ve yaşantısını hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor.  Kur'an-ı Kerim'i okumalı ve verdiği mesajı en iyi şekilde anlamak için gayret sarf etmeliyiz. Kur'an'a daha sıkı sarılmalıyız.  Kur'an-ı Kerim'i, mealini ve tefsirleri ile okumalıyız" dedi.

 

Siirt Çarşı Camii alt kısmında yapılan kutlamalara katılan bayanlara gül dağıtılırken, program çerçevesinde Kur’an-i Kerim, İlahiler ve  Hicret canlandırıldı . Program yapılan dua ile son buldu