EKONOMİ Haber Girişi : 20 Nisan 2010 00:00

Adana'da Gönüller Peygamber Sevgisiyle Coştu

Adana'da Gönüller Peygamber Sevgisiyle Coştu

2010 Adana  İl Müftülüğü, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde bu yıl bir ilke imza atarak, Kutlu Doğum'u 5 Ocak Stadı'nda Kutlandı. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında unutulmayacak bir gece yaşandı.

Adana'daki sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği dev organizasyona Adana'nın yanı sıra komşu İl ve İlçelerden gelen yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Stadyum dolunca binlerce İnsan kapılardan geri dönmek zorunda kaldı. Çok sayıda vatandaş kutlamayı ayakta izledi.

 Adana Müftülüğünce düzenlenen gece Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik Kur`an-ı Kerim`in okunmasıyla başladı.

“ O, Evrensel Barışın Simgesidir.”

Programı Reha Yeprem`in sunduğu 2010 Kutlu Doğumda konuşan Adana Valisi İlhan Atış;

“ Son peygamber Hz. Muhammed`i muhteşem bir devlet adamı, komutan ve aile reisi olarak tanımladı. Efendimizin Veda Hutbesi`nde "Hiçbir insanın diğerinden üstünlüğünün olmadığını" vurguladığını anlatan Atış, "Yüreği sevgiyle dolu Peygamberimiz, barış yüklü mesajında din dil, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetmemiştir. Sadece insanlara seslenmiştir. O, evrensel barışın simgesidir. O, Kars`ın, Edirne`nin, Kahramanmaraş`ın, Adana`nın, Samsun`un sesidir. O ses, peygamberimizin sevgi ve barış dolu sesidir. Ne mutlu o sesi duyanlara, ne mutlu peygamberimizi sevenlere. Geceniz kutlu olsun" dedi.

 

“Diğer Peygamberler İnsanlık Semasının Yıldızları İse Efendimiz O`nun Güneşidir.”

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat ise, "Diğer peygamberler insanlık semasının yıldızları ise Efendimiz O`nun güneşidir. Onun için Yüce Rabbimiz bütün peygamberleri Efendimiz`den haberdar etmiştir. Ve onlardan kendi ümmetlerine Efendimizi müjdelemelerini istemiştir. Peygamberimiz ahlak ve davranış açısından insanların en mükemmeli olduğu gibi, fizik ve beden yapısı olarak da en güzel biçimde yaratılmıştır" diye konuştu. Allah`tan en çok Hz. Muhammed`in korktuğunu ifade eden Canbolat, Kâinatın Efendisi`nin şu özelliklerine dikkat çekti: "Kendi işini kendi görürdü. Çok sade bir hayat yaşardı. İnsanların en yumuşak huylusuydu. Kimsenin kalbini kırmazdı. Hayâ sahibiydi. Onun kadar şefkatli kimse yok idi. Yetimlere apayrı bir şefkati vardı. Hanımlara nazik davranırdı. Çocuklara olan sevgisi bambaşkaydı. Affediciydi. Verdiği sözde dururdu. İnsanların en zekâlısıydı. Daima adaletliydi. Vakar sahibiydi. Gençlere önem verir, onları yetiştirir ve onlara görev verirdi."

Ayna grubundan sanatçı Erhan Güleryüz, Türk Halk Müziği`nin güçlü yorumcusu Fatih Kısaparmak ve Adanalı Sanatçı Ali Turaç`ın gecenin ruhuna uygun seslendirdiği ilahi ve türküler beğeniyle dinlendi. Değişik din mensuplarının bir araya gelerek oluşturduğu Antakya Medeniyetler Korusu`nun konseri alkışlarla karşılanırken, Dünya Kur`an-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi Hafız Mehmet Atıcı`nın tilaveti huşu içinde dinlendi. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu`nun sema gösterisinin sahne aldığı etkinlik havai fişek ve lazer gösterisi ve ödül töreniyle son buldu. Organizasyonda vatandaşlara gül hediye edilip ikramda bulunuldu.
Kutlu Doğum  programına Adana Valisi İlhan Atış’ın yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi, Fatoş Gürkan, daire amirleri,sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.