EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ocak 2010 17:08

Sarıçam Müftülüğünden Aile İçi İletişim Konferansı

Sarıçam Müftülüğünden Aile İçi İletişim Konferansı

Sarıçam  Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik bürosu tarafından bayanlara  yönelik Aile İçi İletişim konulu konferans düzenlendi.

 
Adana Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, aile içi iletişimin yuvanın huzur ve devamlılığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda eşlere büyük görevler düştüğünü söyledi.


Sarıçam Müftülüğü aile irşat ve rehberlik bürosu tarafından düzenlenen toplantı büyük ilgi gördü.Sarıçam Vaizesi Hatice Sümer'in konuşması ile başlayan programda Aksoylar Kız Kur'an Kursu öğreticilerinden Meliha Türkmenoğlu Kur'an okudu.
Ardından Sarıçam Müftüsü Murat Demir, ilçede yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Demir, Sarıçam halkının dini konulara ve yapılan hizmetlere gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sarıçam'a hizmet etmekten gurur duyduğunu vurgulayan Demir, "İslam, aile içi huzura büyük önem vermiştir. Bu yüzden herkesin aile huzuruna sahip çıkması gerekiyor. Lütfen cennetimiz olması gereken yuvalarımızı yersiz istek ve tartışmalarla cehenneme çevirmeyelim." dedi.

Toplantıda konuşan Adana Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, aile içi iletişimin yuvanın huzur ve devamlılığı açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bilgiç, aile içi iletişimin beş temel esas üzerine kurulduğunu ifade ederek, bunların sevgi, saygı, sadakat, sabır ve samimiyet olduğunu dile getirdi.

Evli çiftlerin yuvalarında nasıl davranmaları gerektiğini anlatan Bilgiç, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek, toplumda aile yapısının gücüne dikkat çekti. Adana Müftü Yardımcısı Bilgiç, programa katılan hanımların aile içi iletişim ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Programın sonunda konuşan Sarıçam Vaizesi Hatice Sümer, ilçede hanımlara yönelik değişik toplantılar yapacaklarını belirterek, gösterilen ilginin müftülükte irşat ve rehberlik bürosu çalışanlarını sevindirdiğini kaydetti.

Programın kapanış duasını da Aksoylar Kız Kur'an Kursu öğreticilerinden Ayşe Keleş yaptı.