EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ocak 2010 15:41

Urla Müftülüğü Saint Thomas Üniversitesi öğrencilerini misafir etti

Urla Müftülüğü Saint Thomas Üniversitesi öğrencilerini misafir etti

Amerika Birleşik Devletlerinden 19 öğrenci hocalarıyla birlikte Urla Müftülüğünün misafiri oldular.

Amerika Birleşik Devletleri Minneasota Eyaletinde bulunan Saint Thomas Üniversitesinden 19 öğrenci Türkiye ve İslam Dinini tanımak üzere başlarında, Üniversitenin Dinlerarası Diyalog Birliğinin İslam Kürsüsü Başkanı Dr. Adil Özdemir olduğu halde, Türkiye’de bir dizi ziyarette bulundular. Bu ziyaretin bir günü de Urla Müftülüğüne tahsis edildi.

Öğrencilere İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş nezaretinde Urla’nın dini, tarihi ve turistik özellikleri tanıtıldı. İskele Camisinde, ibadetlerin nasıl ve ne şekilde yapıldığı anlatıldı. Cami İmamı tarafından öğrencilere bilgi verildi ve soruları cevaplandı.

Daha sonra misafirlere akşam yemeği ikram edildi. Yemekte İzmir Müftüsü Sayın İbrahim Acar, Sayın Eşleri de katılarak öğrencileri bilgilendirdiler ve sorulara cevap verdiler. Yemekten sonra İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş’un yaptığı duaya topluca amin denildi.

İzmir Müftüsü İbrahim Acar öğrencilere; kendilerini İzmir’de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek toplantıdan ayrıldılar.

Öğrenciler de; bu sıcak ve samimi ortamdan çok etkilendiklerini, Türkiye’yi çok sevdiklerini, insanlarının sıcak ve samimi ilgilerinden çok etkilendiklerini beyan ettiler