EKONOMİ Haber Girişi : 20 Şubat 2011 00:14

Sahneye Çıkan İmam-Hatipler Profesyonelleri Aratmadı

Sahneye Çıkan İmam-Hatipler Profesyonelleri Aratmadı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, cami imamlarından oluşan tiyatro grubu sahneledikleri oyunla profesyonelleri aratmadı.

İslahiye'de görev yapan diyanet mensubu imamların hazırladığı ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in anlatıldığı, Vuslat atlı tiyatro oyunu izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi konferans salonunda yapılan tiyatroya İslahiye Kaymakamı Resul Kır, İslahiye Müftüsü Hasan Sarı, Milli Eğitim Müdürü Akın Özdemir, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yahudi bir din adamının Müslüman oluşunun canlandırıldığı tiyatroda oynayan imamları izlemek isteyen yüzlerce vatandaş, salona akın ederken, sahneye çıkan imamlar, profesyonelleri aratmadı. Tiyatroda, Hz. Peygamberin yaşadığı yıllarda Peygamberin adını duyan hahamların, Son Peygamberi merak etmeleri üzerine okuduğu dini kitaplarda Hz. Muhammed'in geleceğine dair işaretlere ulaşınca Medine'ye gelerek Müslüman oluşu anlatıldı.

İslahiye Müftüsü Hasan Sarı, bu bir ilk olan tiyatroyu imkanları ölçüsünde geliştirmeyi düşündüklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Tiyatroda oynayan imamların herhangi bir beklentileri olmadığını belirten Sarı, "Tiyatro ekibinde bulunan imam arkadaşlarımızın hiçbir maddi beklentisi yok. Tek amacımız halkımıza doğru olanları aktarmak. Son peygamber olan Hz. Muhammed'in bütün insanlığa gönderildiğini duyurmak." dedi.

Yaklaşık 1 saat süren oyunu sahneleyen imamlar kendilerine ait olan rollerini yaparken, salondaki izleyicilere zaman zaman duygulu anlar yaşattı. Sahneye koydukları tabutla insanlara mesaj veren Selman-ı Farisi rolünü oynayan Köse Camii İmamı Ahmet Çolak, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in insanlara gösterdiği vefadan bahsederek, "Allah'ın gönderdiği son peygamber olan Hz. Muhammed bütün insanları severdi. O hiçbir zaman zengin fakir ayrımı gözetmemiştir. Biz eğer onu anlasak bütün insanlığa hizmet eder, onun gittiği yolda giderdik. Bizler efendimizi hakkı ile tanımadık, Tanıtmadılar. Bizler insanları sınıflara ayırdık. Efendimiz kesinlikle bir başkasına kötülük yapmayın derdi. Eğer onu anlasak Ülkemiz daha ileri seviyede olur daha iyi kalkınırdı. Çünkü Efendimiz boş oturanı sevmez insanların bir işle meşgul olmasını isterdi." dedi.