EKONOMİ Haber Girişi : 20 Şubat 2011 00:04

Ramazanoğlu Medresesinde Arapça Kursu

Ramazanoğlu Medresesinde Arapça Kursu

Adana İl Müftü İsmail Canbolat, Ramazanoğlu Medresesi Türk-İslam Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam eden eğitim ve kültür faaliyetleri arasında yer alan Arapça Kursunu ziyaret etti.

Kursu ziyaret eden Canbolat; öğrencilerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirtti ve onları tebrik etti. Arapça öğreniminin bazı zorluklarından bahseden Canbolat, bütün bunlara rağmen, dil öğreniminin önemini vurguladı. Müftü Canbolat, ziyaretinde şunların altını çizdi: “Mukaddes Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in dili olan Arapçayı öğrenmek hayırlı bir iştir. Gelecekte Vaiz ve Kur’an Kursu Öğretmeni olarak hizmet edecek olan sizlerin, eğitim almak suretiyle Arapçayı yüz yüze öğrenme çabanız takdire şayandır. Bunun için kurstaki eğitiminizi sürekli hale getiriniz. Çok çalışınız. Çalışıp öğrendiğinizi paylaşınız. Çünkü insan paylaştıkça bilgisini arttırır. Bunun yanında, burada eğitim faaliyeti veren arkadaşları da kutluyorum. Eğer malın-mülkün bir zekatı varsa, ilmin de zekatı vardır. Bunun zekatı da bildiğini anlatmaktır. Bu tarihi mekanda gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerimiz, Adana’nın kültürüne can vermektedir. Bu sebeple, hem Adana’nın tarihi değeri olan bu güzel mekâna hizmet edenlere hem de burada yapılan eğitimlere katılmak suretiyle burayı canlandıranlara teşekkür ediyorum.”

Vaiz Dr. Mustafa Ünverdi yürütülen kursta, İlahiyat Fakültesi Önlisans 2. Sınıf öğrencilerine yönelik eğitim veriliyor. 2010 Yılı Kasım ayında başlamış olup, kayıtlı 20 öğrenci derslere devam etmektedir. Öğrenciler, özellikle Arapça dersini geçemediği için İlahiyat Fakültesi Önlisansı tamamlamakta zorlanmaktalar. Ancak bu kursla birlikte, Arapça derslerindeki başarı büyük ölçüde artmış ve Arapça artık bir problem olmaktan çıkmıştır. Kursa ilgi yoğun olmasına rağmen, kontenjanın dolmasından dolayı artık yeni başvuru kabul edilemiyor. Kurs, Mayıs ayı sonunda nihayete erecek ve kursun sonunda başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacaklar.

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat’ın ziyaretinden onur duyduklarını belirten Kursun Öğretmeni Dr. Mustafa Ünverdi, bunun için Müftü Bey’e teşekkür etti.

Öte yandan Ramazanoğlu Medresesi Türk-İslam Kültür ve Sanat Merkezi’nde İl Müftülüğü Vaizi Ferdi Menteş tarafından Temel Arapça Kursu, Seyhan Vaizi Hatice Çerçi tarafından ise İlahiyat Fakültesi Önlisans 1. Sınıf öğrencilerine yönelik Arapça Kursu verilmektedir. Her iki Arapça Sınıfında da kontenjan dolduğundan, yeni başvuru alınmamaktadır.

Ahmet TOKDEMİR / Adana İl Müftülüğü