EKONOMİ Haber Girişi : 05 Nisan 2011 15:02

Rusya Heyetinde Giresun Müftülüğüne Ziyaret

Rusya Heyetinde Giresun Müftülüğüne Ziyaret

Rusya’daki Müslümanların faaliyetleri ve bu faaliyetlerin Türk-İslam dünyasındaki yerinin anlatılması amacıyla İstanbul, Ankara ve altı Karadeniz ilini kapsayan gezi için, Ülkemize gelen dini heyet, Giresun ziyareti kapsamında bu gün İl Müftüsü Necati Akkuş u makamında ziyaret etti.

Türk Dünyası Aydınlar Ocağı’nın daveti üzerine, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Samsun, İstanbul ve Ankara’da “Rusya Müslümanları ve İslam Alemindeki Önemi” konusunda konferanslar vermek ve Üst düzey yöneticilerle bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Ülkemize gelen Rusya Merkez Şeyhülislamı Talgat Tadzhuddinov, Şeyhülislam Yardımcısı Rustam Sharifullin, Şeyhülislam Danışmanı Müftü Angam Afzalov ve Müftü Yardımcısı Vasıl Timirgaliyev, İl Müftüsü Necati Akkuş la makamında bir süre görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

Heyet üyeleri, kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Müftü Akkuş a teşekkür ettiler. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederen İl Müftüsü Necati Akkuş, Rus heyete çeşitli hediyeler verdi.