EKONOMİ Haber Girişi : 05 Nisan 2011 14:49

Adıyaman Müftülüğünde Bilgi Yarışması

Adıyaman Müftülüğünde Bilgi Yarışması

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman İl Müftülüğüne bağlı Kuran Kursları öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışması düzenleniyor.

Adıyaman İl Müftülüğüne bağlı il merkezde bulunan kız Kuran kursu öğrencileri bilgi yarışmasında mücadele ediyor.

İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, Adıyaman Merkezde bulunan 30 Kız Kuran Kursunda okuyan öğrenciler arasında oluşturulan gruplar arasında bilgi yarışması düzenlendiğini söyledi.

Öztürkçü: “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’de ve Dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bizlerde Adıyaman İl Müftülüğü olarak Kız Kuran Kursu öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenledik. Toplam 30 Kurs arasında düzenlediğimiz yarışma sonrasında 3 grup finale kalarak ödülleri verilecek. Bu gruplar merkez ve merkeze bağlı Kuran Kurslarında okuyan öğrencilerden oluşmakta. Amacımız sadece Kuran Kursu eğitimi değil genel anlamda aldıkları eğitimleri ve bilgileri tazeleyerek unuttuklarını hatırlamalarına yardımcı olmak. Aynı yarışmalar ilçelerimizde de düzenleniyor” dedi.

Adıyaman İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, Adıyaman Merkezde bulunan İlköğretim Okulları arasında şiir ve kompozisyon yarışması düzenlediklerini ve bu yarışmalar sonrasında yapılacak elemelerden sonra dereceye giren öğrencilere törenle ödüllerinin verileceğini belirtti.

 


Haber :Mahmut DÖKMENER